Sedan sist

Här händer inte så värst mycket…
I fredags kväll kom nya direktiv från regeringen.
Nu får inte barn och ungdomar vistas ute.
Alla under 20 år har alltså utegångsförbud, det samma gäller äldre över 65 år eller de som ligger i riskgrupperna.

Vet inte riktigt vad jag tycker om det.
Jag tror att det är vi som är mellan 20-60 år som sprider viruset som mest.

En annan sak som bestämts är att man inte får gå in i affärer utan att ha munskydd på sig.
Jag personligen tycker att vi ska ha munskydd på oss så fort vi lämnar hemmet. Nej, jag vet, det inte skyddar så mycket från att bli smittad.
Men om alla har skydd så kommer inte smittan att spridas på samma sätt.

Staten kommer att ge alla sina medborgare gratis masker. Man anmäler sig på en webbsida och är berättigad att få hem 5 ansiktsmasker i veckan. Äldre över 65 år och barn/ungdomar under 20 år får inga masker då de ska vara hemma och därmed inte behöver dem. Man får dem skickade hem gratis 👍🏼

Just nu i skrivandets stund så är det 29 069 bekräftat sjuka och 574 stycken som har avlidit.

Som ni förstår så händer det inte så jätte mycket här nu. Vi är hemma och underhåller oss bäst vi kan. Det blir endel tv-tittande och tid framför iPaden. Vi bakar, leker med play-doh och liknande. Spela sällskapsspel har vi alla tröttnat på, speciellt jag som har så dåliga förlorare att spela mot.

Åh, som jag vill att livet ska återgå till det normala igen. Även om det är rätt skönt att inte göra något så blir det ju rätt tråkigt och vem vet hur länge det kan hålla i sig. Jag tror inte detta kommer vara över innan hösten och då drar väl nästa våg igång.

I fredags började vi titta på senaste säsongen av La Casa de papel och jösses så bra den är!!! Vi har ett avsnitt kvar som vi ska titta på i kväll.

Sen ska vi se på filmen ”Miraklet i Cell nr 7” det är en Turkisk film som har fått så otroligt bra kritik. Filmen hittar ni på Netflix så svensk text finns.

Titta på den här trailern.

En pappa med en intellektuell funktionsnedsättning har separerats från sin dotter och måste bevisa sin oskuld när han döms för mordet på dottern till en högt uppsatt man.

Följ:

16 Kommentarer

 1. 6 april, 2020 / 10:52

  Usch för att de blir så. Ens vardag blir jo helt upp och ner vänd. Hoppas ni får en fin dag

 2. Pärla
  6 april, 2020 / 11:25

  Oj måste bli tufft för barnen tänker jag. Hoppas det går bra.
  Jag är inte för munskydden alls, de hjälper ju som du säger inte. Är man dålig så jo kanske. Men inte i förebyggande för att inte bli smittad.
  Skönt att ni har något att kika på iallafall.

 3. 6 april, 2020 / 15:16

  Jag tror precis som du, att det är åldersgrupp 20-60 som sprider viruset som mest. Men de över 60 år är ju i en riskgrupp och ska inte gå ut. Att stoppa chansen att ungdomar eller barn drevar runt och inte förstår allvaret kan jag också förstå.. Jag vill också verkligen att det här bara ska blåsa över. Att vara hemma med barn är tufft som det är när livet är vanligt, nu är det outhärdligt vissa dagar. Här kommer en styrkekram!

 4. 6 april, 2020 / 16:33

  Jag tror ju att de med lungsjukdomar samt hjärtsjukdomar ligger risigt till de är ju varierat liksom då många unga dött också så jag tror de varierar mycket hur din kropp mår osv. Jag hade nog inte pallat Corona 🙁

 5. 6 april, 2020 / 18:17

  Hade ingen aning om att det blivit utegångsförbud. Fy sjutton. Stackars alla ungar som har spring i benen och vill leka ute i det härliga vädret. Som inte förstår varför de inte får.

 6. 7 april, 2020 / 07:23

  Oj vad strikt ni har det! Bra att ni får andningsmasker, det minskar ju risken att sprida eventuell smitta vidare. Tycker det är helt rätt att riskgrupper ska vara hemma och så tänker jag att de som inte är sjuka/riskgrupp får hålla igång samhället. Allt för att undvika att ekonomin går helt i kras. Jag tror inte på att isolera alla.
  Hannas krypin postade nyligen…Att motivera mig till träningMy Profile

 7. 7 april, 2020 / 08:16

  Oj dom har verkligen strikta regler där ni bor men ändå väldigt bara tycker att dom under 20 -60 ska hålla sej inne då dom är i risk gruppen tycker att dom borde agera lika dant här hemma i sverige. Stor kram på dej
  amanda postade nyligen…cupcakesMy Profile

 8. 7 april, 2020 / 08:17

  Oj dom har verkligen strikta regler där ni bor men ändå väldigt bara tycker att dom under 20 -60 ska hålla sej inne då dom är i risk gruppen tycker att dom borde agera lika dant här hemma i Sverige då sprids ju viruset mindre om inte så många mänskor är ute på en gång 🙂 stor kram
  amanda postade nyligen…cupcakesMy Profile

 9. 7 april, 2020 / 09:08

  Vilken skillnad på vilka restriktioner du har och vilka vi i Sverige har.. Frågan är… Vilket land är det som gör det bäst och är det bättre med förbud än med rekommendationer / råd? Vi får se..

  • Jenny
   Författare
   7 april, 2020 / 13:44

   Ja vi får se i framtiden hur det blir och vem som har valt rätt strategi.

 10. 7 april, 2020 / 09:11

  Det låter ju ändå som att de har en plan, så att säga. Men trist ändå som sagt. Det är tufft att sitta hemma hela tiden.. 🙁

  • Jenny
   Författare
   7 april, 2020 / 13:43

   Ja yngsta sonen är van vid att gå till förskolan eller efter frukost gå ut och spela fotboll eller cykla. Så att vi inte gör något nu har han svårt att förstå. Svårt att förklara att vi inte FÅR gå ut osv.

 11. Paulina
  7 april, 2020 / 09:12

  Oj jag visste inte att det var så för barn nu också. Usch vad tråkigt. Men de får väl vara ute ändå och typ gå eller leka?
  Hoppas detta går över snart!

  • Jenny
   Författare
   7 april, 2020 / 13:41

   Nej tyvärr, barnen får inte vara ute alls nu. Man får vara på sin balkong, altan eller i sin egen trädgård. Men inte leka med andra barn än de i sin egen närmaste familj osv.

 12. 7 april, 2020 / 12:47

  oj så är det inte als här, men ser en del som bär sjalar över munnen och så dock. Nja det skyddar ju så klart inte helt , men kan ju va bra om man vet att man gärna av attomatik tar sig i ansiktet ibland då kan det ju faktiskt va bra att ha på sig. Men en sjal som liksom täcker över munnen tror jag kanske funkar lika bra också. ❤
  jessica postade nyligen…vecka 14 sammanfattningMy Profile

 13. 7 april, 2020 / 15:21

  Tufft det där just för barnen, vet inte hur mina barn skulle ställa sig till det. Minkusin i Dubai har utegångsförbud 2000-0630 och de säger att det är tufft. Men det går. Själv har vi ju inte de restriktionerna och det är nog svårt att först
  Lexochlogan postade nyligen…FÖRSTA CYKELTURENMy Profile

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X