När ska det vända?

Jag skriver det här från min mobil. Länge sen som jag bloggade från mobilen. Nu gör jag det för jag orkar helt enkelt inte sitta med datorn.

Vad har hänt sedan sist

Här händer inte så mycket… som vanligt just nu. Det mesta håller ju stängt.

I fredagskväll kom nyheten att 30 provinser runt om i landet kommer vara under ”full lockdown” det vill säga att från och med 00:00 fredag till 00:00 söndag så får ingen gå ut.

Detta kom sent på kvällen, ca 30 minuter innan affärerna stängde och bara 2 timmar innan alla måste vara i sina hem. Det resulterade i kaos på sina håll då det fanns de som i panik var tvungna att handla vad de behöver för hela helgen.

Många här får sina länder betalade dag för dag och har inte lyxen att kunna ha ett litet lager med mat hemma. Nu får man ju inte heller gå ut med sina barn som är under 20 år och säg då att mamman är hemma med 2-3 små barn medan pappan jobbar. Hon kan ju inte gå någonstans dagtid och inte handla heller. Många hade säkert tänkt att de ska gå och handla på helgen när en av dem kan vara hemma med barnen.

Saknar att sakna mitt hem

Jag är en väldigt hemmakär person. Jag älskar att vara hemma och bara vara. Men nu har jag tröttnat på att vara hemma. Verkligen TRÖTTNAT. Kan det vara för att någon annan bestämmer som gör att man inte tycker det är roligt längre?

Jag saknar att sakna mitt hem… ni vet när man varit ute hela dagen och man bara längtar efter att få komma hem igen…

Nu har snart dessa 48 timmar av total karantän gått och det har väl gått bra! Men nu vill jag att det ska bli måndag så man i alla fall kan ta en liten promenad.

Varför 48 timmar karantän?

Det frågade jag mig. Vad kan 48 timmar göra… men de tog detta beslutet då de flesta är lediga under helgen och vädret skulle vara strålande fint. Av erfarenhet så vet de att folk då söker sig ut i parker, till stranden, har picknick och umgås med släkt och vänner. Så för att inte sprida smittan mer än nödvändigt under helgen så bestämdes det att ingen skulle gå ut, alls! Dock dåligt planerat i mitt tycke då de borde ha sagt det till folk en dag innan eller i alla fall på morgonen så det slapp utbryta panik.

Corona läget här vs. Sverige.

Här är just nu 52,167 personer bekräftat smittade och totalt 1101 stycken har dött.

I Sverige har 10,483 personer bekräftats smittade och 899 har dött.

Jämför man hur många per miljon i respektive land som har avlidit så har 89 stycken per miljon invånare dött i Sverige. Och 13 stycken per miljon invånare dött här.

Mycket tid blir det framför olika skärmar.
Följ:
Dela

20 Kommentarer

 1. 13 april, 2020 / 09:45

  Jag förstår inte riktigt syftet med karantänen, vad vill de uppnå? Jag tror att det är att bara skjuta på problemet. Vad händer när alla barn kommer tillbaka till skolan efter ett sommarlov. Jo, de blir sjuka. Jag befarar att samma sak kommer hända nu att karantän bara är att skjuta på problemet. Jag förstår att du tröttnat på att bara vara hemma. Det blir ju långsamt efter ett tag.
  Hannas krypin postade nyligen…Madeleines bloggutmaning – påskfrågorMy Profile

  • Jenny
   Författare
   13 april, 2020 / 09:53

   Som jag har förstått så vet ju alla vid det här laget att viruset är här för att stanna. Det går inte att stoppa på något sätt inte ens om alla skulle låsa in sig i en månads tid.

   Men för att sjukvården inte ska svämmas över, hinna förbereda extra platser på sjukhus, material och skyddsutrustning osv. Så måste man sakta ner antalet smittade.

   Turkiet är ett stort land med 85 miljoner invånare och här sprids smittan fort. Folk är väldigt nära de äldre. Här bor man ofta tillsammans i generationer (inte alls vanligt med äldreboenden).

   Förhoppningsvis hittar de snart vaccin eller i alla fall en bra behandling.

  • 13 april, 2020 / 10:42

   Jag har suttit i karantän i 2 veckor så jag vet hur lång tråkigt det kan vara men samtidigt är det för att skydda de som är i riskgrupp osv. Men ingen mer karantän för mig , jag jobbar på som vanligt nu.

 2. Pärla
  13 april, 2020 / 11:18

  Men oj, jag förstår att det blir lite kaos då. Smart tanke kanske ändå, det verkar ju gå bättre där än här. Vi får se var det slutar. Hoppas du kan komma ut på en promenad idag då.

 3. 13 april, 2020 / 11:21

  var bor ni? fy vad hemskt med att behöva ha de så. Men samtidigt bra. Här i Sverige springer folk ut än :/
  MissMadde postade nyligen…Utmaningens första dagMy Profile

  • Jenny
   Författare
   14 april, 2020 / 01:25

   Vi bor i Turkiet.
   Jag har i sig inget emot utegångsförbud, men de måste komma med info i god tid.

   Idag fick vi veta att helgen som kommer oxå kommer att vara utegångsförbud på. Helt okej, nu har vi tid att handla och planera inför en 48 timmars helg hemma. 🙂

 4. 13 april, 2020 / 12:42

  Håller tummarna för att det ska gå bra för er!

 5. 13 april, 2020 / 13:10

  Men asså va?? De där medkarantän asså seriöst – de som bestämmer detta köper de mat o kör ut till er som har barn eller vaddå?? Vi har karantän men folk är ute ändå, ja jobbar som vanligt sambon med folk handlar drar ut på fester Mm. Jag vet inte men ja börjar blir less på Corona kan den bara inte dö ut

  • Jenny
   Författare
   13 april, 2020 / 13:13

   Oj jag kan tycka att det är VÄLDIGT oansvarigt att gå på fester osv. När det faktiskt är människor som DÖR av detta. En vän i Sverige har förlorat både sin mamma och mormor till Corona och de har blivit smittade pga att någon har smittat dem.
   Vi ser nog väldigt olika på detta du och jag. Men jag kan inte för mitt liv förstår hur man inte tar detta på allvar eftersom människor faktiskt dör… 💔

 6. Oj kan förstå att det uppstod panik när det var så där pang på, hade absolut varit bättre att förbereda med någon dag. Förstår att många måste fått rejält med panik att stå utan mat en hel helg. Här är det ju ingen karantän, hade dock önskat att det varit det. Eftersom personer från Stockholm (som är värst drabbat) dragit ut på landet trots uppmaningar räknar jag med att corona slår till med full kraft igen i veckan eller nästa vecka. Jag tror att det ”lugnade” som beskrivs nu är lugnet före stormen. Medan folk skriver hur trötta de är på corona och all ”coronahysteri” tänker jag hur naiva folk är.
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ postade nyligen…Fem en fredag v. 15: StatusMy Profile

  • Jenny
   Författare
   14 april, 2020 / 01:23

   Håller helt med dig här.
   Folk får inte vara släppa allt för att de inte orkar med mer Corona. Folk dör fortfarande. Det är fortfarande lika farligt som för några veckor sedan.

 7. 13 april, 2020 / 15:48

  Oj det var inte snällt att inte säga till någon dag i förväg så folk kunde förbereda sig och handla hem mat… det är en hemsk situation vi är i och man kan ju tyvärr inte göra så mycket mer än att ta sitt ansvar & lyssna på folkhälsomyndigheten! Men håller med dig; som man längtar efter att få längta hem!
  Kram ♡

 8. 13 april, 2020 / 16:53

  Lite bättre framförhållning och planering hade nog underlättat för allesammans. Sjukt att meddelandet kommer 30 minuter innan affärerna stänger. Fattar det inte.
  Det är ju bra att sånt görs, men 48h, hinder det verkligen hända nånting då? Jag menar, borde det inte ge mer resultat om det är fler dagar?

  • Jenny
   Författare
   14 april, 2020 / 01:21

   Jo fler dagar hjälper nog mer. Men det är ju verkligen sista utvägen. Nu är de flesta lediga från sina arbeten på helger och vädret strålande så då vill ju folk umgås osv. Så de vill väl hålla spridningen på en och samma nivå som vardagar. Inte att det ska bli en topp under de här två dagarna.

 9. Paulina
  13 april, 2020 / 17:05

  Oj kan tänka mig att det blev kaos när dom bara bestämde det sådär. Folk behöver ju handla och sånt om man inte får gå ut sedan. Usch vad det måste kännas konstigt. Tur vi inte har hel karantän i Sverige. Eller det kanske vi borde.

 10. 13 april, 2020 / 22:07

  Det är intressant hur olika de olika länderna hanterar den här krisen. Jag tycker väl att Sverige gör rätt men då måst vi ALLA följa det vi får information om att följa. Hålla distansen, inte jobba om vi är sjuka inte besöka de äldre etc. Sen någon gång i framtiden får vi utvärdera vems sätt som var bäst.

  • Jenny
   Författare
   14 april, 2020 / 01:19

   Ja ingen vet ännu vad som är rätt och vad som är fel. Inte ens experterna kan veta det ännu. Vi får helt enkelt se

 11. 14 april, 2020 / 01:59

  Ja även om man gillar att vara hemma, är det ju stor skillnad på att vara det frivilligt, än för att man känner sig tvungen. Alla måsten kring saker tar ju lite ur glöden❤️😣
  Jessica postade nyligen…Vecka 15 sammanfattningMy Profile

 12. 14 april, 2020 / 09:33

  så intressant att se hur olika läder fungerar och hur dom gör för att minska spridningen men kan förstå att det är jobbigt att vara hemma så mycket och inte kunna gå ut när man vill. Blir ju nästan som ett tvång att vara hemma. här har vi dock intet utegångs förbud men kanske skulle behövas i dom störe städerna

 13. 16 april, 2020 / 13:18

  Jag hoppas att om de nu skulle göra så igen att de meddelar i god tid som du säger. Jag är också hemmakär men hade någon sagt åt mig att jag inte får gå ut då hade jag velat gått ut 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X