Vår nya vardag

Ännu en helg i karantän

I måndags fick vi veta att från och med fredag natt till söndag natt så har vi ännu ett lockdown. Vi måste alltså vara hemma hela helgen igen och jag tror att vi kommer få hålla oss hemma flera helger framöver nu.

Jag har absolut inget emot att vara tvungen att vara hemma. Tvärt om, kan vi begränsa antalet smittade så är det bara bra.

Jag tror att många av mina läsare har missförstått varför man sätter utegångsförbud i vissa länder. Många tror att det är för att man ska försöka stoppa viruset.

Det är självklart inte därför! Det här viruset går inte att stoppa nu! Det är för många som är smittade så det är en omöjlig uppgift.

Anledningen till att de sätter utegångsförbud, som här på helgerna, är för att då är de flesta är lediga från arbetet. Vi har över 20 grader varmt ute och folk vill umgås med sina nära och kära. Man vill ut i det fina vädret och så klart passar man på när man äntligen är ledig.

För att inte sprida mer smitta än nödvändigt så väljer landet att sätta utegångsförbud (för det räcker ju tydligen inte med rekommendationer eftersom vi människor är idioter) 😅

De försöker inte stoppa viruset

Man försöker alltså INTE att stoppa viruset, utan man vill sakta ner smittspridningen så att sjukvården ska hinna med. Så man ska slippa välja vilka man ska rädda och vilka som ska få dö. Även så man ska hinna bygga upp lager av skyddsutrustning till de som jobbar, hinna få fram maskiner, sängplatser osv.

Och kanske om vi har tur, få fram någon form av behandling som fungerar bra för de som blir allvarligt sjuka eller kanske till och med ett vaccin framöver.

Men nog om det.

Tips på kul saker?

Eftersom vi antagligen kommer att ha många helger hemma framöver så har vi bestämt att försöka få vår terrass på taket lite roligare så vi kan vara där när det är fint väder. Jag tänker kanske en liten pool, leksaker, sittpuffar till oss vuxna, kanske en hammock, nån fin växt… har du något tips vad man kan ha där uppe för att få det mysigt?

Idag är det lite mulet ute men ändå visar termometern 21 grader. Så härligt att vi är på ”rätt sida” av året nu (sommar halvåret).

Hoppas du får en härlig dag!

Följ:
Dela

13 Kommentarer

 1. Pärla
  15 april, 2020 / 15:42

  Tråkigt men nödvändigt. Att stoppa går nog inte som du säger men smart att försöka bromsa iallafall.
  Bra idé att försöka höja mysfaktorn lite, det blir säkert super!

 2. 15 april, 2020 / 16:07

  När jag läser det på detta viset låter det ju helt sjukt, har nog inte riktigt fattat det tidigare. Jag tror att jag förstår att utegångsförbudet innebär att minska smittan. Herregud, att sjukvården måste välja vilka de ska hjälpa, fy fan. Vilka dilemman personalen får genomlida. Usch.

 3. 15 april, 2020 / 16:50

  Hm, jag vet inte om jag har något tips. Det låter mysigt att ha en takterrass! Förstår syftet med att stänga ner helt. Här gör man på annat sätt men man har samma mål: långsam smittspridning så vården ska hinna med.

 4. Ja det är så tråkigt att folk inte förstår bättre utan fortsätter resa, festa och allt möjligt… Jag hoppas att allt detta snart är över i alla fall

 5. Paulina
  15 april, 2020 / 21:52

  Oj det måste kännas konfigurera att inte kunna gå ut något, men det kanske är bra så kanske det lugnar ner sig lite. Kul att fixa lite hemma då nu när man är hemma så mycket 😊🌸

 6. Jag missförstod dig inte, förstår varför man kör med sådant. Alltså jag hoppas ju de kommer göra något liknade här, det går inte att stoppa corona längre det är ju som du skriver redan ett faktum. Däremot så är det viktigt som du också säger att man försöker hålla nere antalet som smittas samtidigt. Men alltså det är som att tala med en vägg med folk, de är lika när man pratar om att stänga skolorna ”det är bra om barn får corona så man kan fortsätta livet snart igen”… Alltså?! Tror folk att det är bra om alla blir sjuka samtidigt tänker jag varje gång. Jag vill hellre då att det tar tid så att man får VÅRD om man behöver det. All form av vård del vill säga, jag vill veta att om jag får blindtarmen så kan jag åka in och bli opererad inte att de är fulla sjukhusavdelningar med coronapatienter och man därför säger nej.
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ postade nyligen…Stig Lindberg Gustavsbergs Adam, Mörksuggor, Dala-floda hätta och È lita kula mé Dalarna.My Profile

 7. 16 april, 2020 / 00:03

  Håller med dig! Hade jag inte jobbat inom vården hade jag stannat hemma jag också. Ta hand om er o var försiktiga

 8. 16 april, 2020 / 02:52

  Tycker det låter som bra saker för att göra det roligt och mysigt ja, kanske nått spel kanske?
  Jessica postade nyligen…dammsuga hjärnan?!My Profile

 9. 16 april, 2020 / 07:46

  Vad härligt att ni trots utegångsförbudet försöker lägga tiden på någonting fint. Så känner vi här hemma också. Jag har inte varit iväg på en och en halv månad men har däremot fått en hel del tid till hemmafix. Nu är jag igång och skruvar biblioteksstommar för fullt. Kram!

 10. 16 april, 2020 / 08:22

  smart av dom att försöka minska spridningen av viruset så att dom inte har tusen sjuka samtidigt <3 Men kan förstå att det blir lite tråkigt att ha utegångs förbud men ni värkar vara väldigt kreativa och hitta på roliga saker hemma ändå 🙂 Kul att ni håller på med terrassen en pol lät inte fel allas 🙂

 11. 16 april, 2020 / 08:57

  Så sant att vi människor ibland är idioter….här hemma i Sverige har vi än så länge inga förbud men de allra flesta följer rekommendationerna…hoppas jag. Är lite besvärligt med pensionärer som tycker att de är så gamla att det inte gör något om de dör….de har ju inte förstått att de blir en belastning på sjukvården och precis som du säger är det detta man vill undvika. sen har man ju vissa ungdomar och ”utemänniskor” som inte heller bryr sig…SUCK. De lever på som vanligt.

  Det gör iofs jag också, men undviker umgänge och folksamlingar, jobbar på mitt enmanskontor så mycket det går och kan ju inte åka upp till dottern i Västerås hur som helst.

  Hoppas ni får det bra på terassen…den där sittpuff-fåtöljen eller vad jag ska kalla den såg supermysig ut

 12. 16 april, 2020 / 11:23

  Men de är jo smart. Kan inte Sverige gör samma? För nu är jag så jävla trött på folk som åker ut till skärgården för att vara vid havet.

 13. 16 april, 2020 / 14:36

  Nej det är nog svårstoppat men begränsar. Vet att man har lockdown på liknande sätt i Dubai och där har man ju få fall men valt det ändå. Men bra att få lite förklarat, följer er ocv vad som händer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X