Det där med försäkringar

/// Detta inlägg görs i betalt annonssamarbete med försäkrat.se////

När man är ung tänker man inte så mycket på hur viktigt det är.
Jag minns när jag flyttade hemifrån så räknade jag inte alls med att teckna en hemförsäkring. Jag tror att det tog drygt ett år innan jag fick veta att man skulle ha hemförsäkring. Som tur är så hände inget som gjorde att jag hade behövt en försäkring under det året. Min mamma blev helt chockad när hon hörde att jag inte hade hemförsäkring. För henne var det helt självklart och därför hade hon inte ens tänkt på att informera mig om att fixa en hemförsäkring. Men jag hade tur som inte råkade ut för något under det året med ett oförsäkrat hem.

Nytt körkort och ny bil

Vår son tog körkortet för ungefär en månad sedan nu. Han tog både teorin och uppkörningen på första försöket och sedan dess har han varit på jakt efter en bil. Självklart hade han inte en tanke på att man MÅSTE ha en bilförsäkring om man ska äga en bil. Men det informerade vi honom om blixtsnabbt.
Att vara ung och äga en bil är dyrare än man tror, det är bensin, skatt, parkering, försäkring och ibland råkar man kanske ut för en och annan fel parkeringsböter eller att något måste lagas.

Därför är det viktigt att man som ny bilägare (och kanske redan innan man köper bilen) kollar upp olika försäkringsbolag och vem som har bäst villkor och ändå har ett okej pris som passar ens plånbok.

Vad ska man välja?

Vi fick ha en liten försäkringslektion med sonen så han fick lära sig om trafik-, halv- och helförsäkring.
Mycket att tänka på och väga för och nackdelar. Om bilen är äldre så är det kanske inte värt att ha en helförsäkring och har man en nyare bil är ju en helförsäkring det bästa och mest lönsamma ifall man skulle råka ut för en olycka.

Sen är det oxå värt att se igenom ifall man kanske behöver flera försäkringar än till sin bil. Man kanske behöver hemförsäkring och livförsäkring. Då är det oftast lönsamt att teckna alla sina försäkringar i ett och samma bolag.

Jämför försäkringar på ett och samma ställe.

Det kan vara krångligt att gå igenom alla olika försäkringsbolags hemsidor. så därför är det ju toppen att man kan gå in på en sida och där jämföra sidorna med varandra och direkt se vad som passar ens behov och plånbok bäst.

Följ:

3 Kommentarer

 1. Pärla
  20 april, 2020 / 14:46

  Jag har alltid haft försäkring men aldrig behövt använda den tack och lov. Men vet att det är många som inte är så insatta.
  Super att det finns ställen att jämföra på dock för det är ju en hel djungel.

 2. 20 april, 2020 / 21:22

  Det är verkligen viktigt med försäkringar.. Alltså man vet ju aldrig vad som kan hända.

 3. 21 april, 2020 / 20:09

  Ja det där är inte lätt och kan kännas som en onödig kostnad när man är ung. Men vi har sett till att dottern haft hemförsäkring även när hon bara hyrde studentrum och nu studentlägenhet. Det är billigt om man jämför med vad det kan komma att kosta så hon får snällt betala det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X