En käftsmäll pepprad av verklighet!

Åh jag vet att det blir mycket corona snack på min blogg just nu. Men tyvärr är det det som livet kretsar runt just nu. I alla fall för oss som bor i ett land där de gör mycket för att försöka hålla nere spridningen.

Adam, allas vår Adam

Den 15 april fick Coronan ett ansikte för oss som inte känner någon som har drabbats. Vi fick besked om att Adam Alsing gått bort pga. det här vidriga viruset.
Hela flödet på både Instagram och Facebook svämmade över med ledsna statusar. Adam var ung, bara 51 år gammal. Vi har alla vuxit upp med Adam och jag minns honom bäst från ”Tur i kärlek” och senare ”Big Brother” och från radio där han höll en sällskap i bilen varje morgon på väg till jobbet.
Även jag la upp en status på min Facebook efter att jag hade fått veta.Det känns fortfarande konstigt att han är borta, tagen av en ”vanlig influensa” som de flesta kallar det. (enligt mig är det en lunginflammation som kan bli dödlig).

När bägaren rinner över

2 timmar efter att jag la upp statusen om Adam på Facebook så ser jag att en vän till mig lagt upp en story på sitt instagram konto där hon skriver att hennes fd. arbetskamrat och vän har dött till följd av Corona. Eftersom jag och hon har jobbat tillsammans i flera år så frågade jag henne om det var någon som jag också har jobbat med.
Vi jobbade på förskola och många av våra arbetskompisar var äldre damer i åldern 55-60+.

Och det var en från vårt jobb. Men det var inte en av de äldre damerna.
Utan var en tjej som är 2 år yngre än mig! En tjej som jag pratade med senast den 26 mars. Då pratade vi om att ”La Casa De Papel” äntligen skulle börja igen och hur våra män blivit lite crazy och bunkrat diverse produkter pga. viruset. Hon mådde bra, eller hon sa i alla fall inget om att hon inte gjorde det.

Vackra fina Yanina, vila i frid!

En ung, levnadsglad, pigg och fullt frisk tjej och mamma till två fina barn.
Hon finns inte mer, hon är borta för alltid… jag har svårt att ta in detta. Så svårt att förstå att hon är död!!
Får gåshud över hela kroppen så fort jag tänker på det. Hon är död!
Hennes man och hennes två barn har förlorat den viktigaste personen i deras liv!!
Hela Onsdagkväll var jag helt snurrig, tårar rann utan att jag grät, jag tror jag var chockad.

Hon var yngre än mig!!
Det kunde ha varit jag!
Det kan vara du!

Kan drabba vem som helst av oss

Detta virus är så lömskt, man vet inte om man får det så lindrigt att man knappt märker av det, eller om man ska bli så sjuk att man inte kommer att överleva. INGEN VET!!!
Man behöver inte vara gammal eller ligga i en riskgrupp!

Åh, snälla forskare, hitta något som får stopp på detta nu. SNÄLLA!!

Vår andra helg i karantän

Vi har precis avslutat vår andra helg i karantän, eller vad säger man? Vi är under lockdown och har precis som förra helgen inte fått gå ut något. Den här helgen var lättare än förra helgen. Kanske för att yngsta sonen hade halsfluss och var väldigt nöjd med att få ligga i vår säng och mysa framför Pippi Långstrump. Men lättare även för att vi fick veta det i god tid denna gången. Sist fick vi ju veta sent på fredagkväll, men den här gången fick vi informationen redan på måndagen.

Ramadan och Barnens dag, kan ge längre karantän

På Torsdag den 23 april är det Barnensdag här i Turkiet och det brukar vanligtvis firas väldigt stort, det är till och med en röd dag och barnen brukar vara lediga från skola osv.
Pga. att det är coronatider så kommer det inte att firas som det brukar. Men på torsdag klockan 20:00 ska alla barn gå ut på sina balkonger och vifta med flaggor. 🇹🇷

Eftersom det är röd dag redan på Torsdag och Ramadan börjar på fredag den 24 April (eller till och med torsdag kväll) så har det gått ett rykte om att nästa vecka kommer vi få vara inne i karantän mellan torsdag-söndag. Det låter ju rimligt så det är nog inte alls omöjligt och det är helt okej för mig faktiskt. Jag litar på de experter som tar besluten och hoppas att det kommer bli bra i slutändan för både oss och för er i Sverige trots att länderna agerar väldigt olika i frågan.

Ta hand om er ❤️

Följ:
Dela

13 Kommentarer

 1. 20 april, 2020 / 13:42

  Corona är inget skämt för vissa utan man ska ta de på allvar o de sjuka är att man kan vara smittad utan att ha symtom. De beror på ens immunförsvar osv

  De gäller att ta hand om sig Sj o varandra och ta vara på de man har. Livet är för kort o avskyr när folk tar andra för givet kram

 2. 20 april, 2020 / 16:16

  Jag tror att det kommer bli fler dödsoffer. Sa runt 10 000 i Sverige, men undrar om vi kommer nå dit. Sverige är lite unikt , men jag funderar på vad som händer då karantänen släpps? kommer det bli explosionsartat då?

 3. 20 april, 2020 / 16:19

  Ett så fint men ändå hjärtskärande inlägg Jenny. Och jag förstår att det blir mycket Coronasnack från din sida, det vore konstigt (eller bragdmedaljartat) att kunna bortse ifrån det. Ändå glad att du i allt detta kan förlita dig till det experterna säger och gör, så känner jag tyvärr inte alls om Sveriges regering och besluten de tar. Stor kram härifrån!

 4. 20 april, 2020 / 16:52

  Jag tycker det är fel när media skriver att det mest är vissa grupper som drabbas men så är det inte. Inte bara äldre, inte bara de som är i riskzon, även friska sedan innan kan drabbas. Det är så fruktansvärt.

 5. 20 april, 2020 / 20:24

  Åh jag beklagar verkligen! Så hemskt att förlora någon, framför allt när det kommer så oväntat. Blev också väldigt tagen! Usch det är så hemskt! Här har antalet insjuknande & antalet som behöver intensivvård minskat (I min stad) så jag hoppas verkligen vi är påväg åt rätt håll! Kram

 6. Som jag grips tag av ditt inlägg, så otroligt sorgligt och ledsamt. En sådan ung människa, för man är UNG i vår ålder. Man ska inte dö i en sjukdom som denna, detta skulle aldrig fått hända. Jag är jätterädd för corona, var så glad förra veckan när jag hade påsklov men nu är vardagen tillbaka och jag är på jobbet igen. Möter människor dagligen och är livrädd, något skydd finns inte. Mest rädd är jag för dessa du skriver om som anser att det är ”en vanlig influensa” och som säger ”vi får inte bli rädda”, det påvisar den lilla respekt människor har för denna sjukdom. Sådana som med lätthet sprider den vidare 🙁 .

 7. 20 april, 2020 / 22:07

  Det är så hemskt med alla människor som dör i Covid 19, Jag känner själv att jag inte kan ta in mer, inte för att jag inte bryr mig utan för att det finns en gräns för hur mycket jag kan läsa.

  Otroligt ledsamt och sorghttps://jenzel.se/mina-recept/saffransbullar-basta-receptet/ligt med din kollega. Hemskt ju när yngre människor går bort i sjukdomen.

 8. 21 april, 2020 / 00:57

  Usch, så fruktansvärt att läsa om din fd arbetskamrat. Så sorgligt så jag vet inte ens vad jag ska skriva. Sedan beskedet om att Adam gått bort har min rädsla ökat något enormt. Jag har tagit viruset på allvar enda sedan pandemin startade och i stort sätt varit i självvald karantän sedan dess, men när man nu fick ”ett ansikte” på alltihop har rädslan också ökat i takt med det. Fy!

 9. 21 april, 2020 / 03:55

  Vad bra att ni fick information tidigare så ni hann förbereda er. Beklagar verkligen sorgen detta virus är verkligen hemskt för även om forskare säger att det drabbar äldre. Kan det drabba vem som helst 🙂 Kram <3

 10. 21 april, 2020 / 05:53

  Ja fy allt med detta är så hemskt, jag finneringa ord till att
  ens prata om de, man vet knappt vad man ska säga😔
  Jessica postade nyligen…sammanfattning: vecka 16My Profile

 11. 21 april, 2020 / 09:53

  Efter det som hände med Adam alsing så har jag själv valt att hålla mej inne så mycket som möjligt. Jag väljer att själv vara inne så mycket som möjligt tråkigt att ni fortfarande har lockdown

 12. 21 april, 2020 / 18:12

  Usch ja, denna corona är inte alls rolig. De kommer lätta vi måste bara ge de lite tid. skickar styrkekram

 13. 21 april, 2020 / 20:06

  Så, nu kom jag in på din blogg, jag passar på att kommentera både detta och förra inlägget. Jag förstår att du är helt i chock. Det är som du säger ett oerhört lömskt virus och man vet inte när eller hur man drabbas. Jag beklagar sorgen över sin tidigare arbetskamrat och vår allas sorg efter Adam. Jag blev så arg när jag läste nyheterna idag så det blev ett långt inlägg om när och hur mänskliga rättigheter får inskränkas. Vad gör man när kommunalpolitiker reser till Stockholm för att de vill få Corona???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X