Reflexer är livsviktigt

/// Detta inlägg görs i betalt annonssamarbete med Tooorch.com ///

Det kan omöjligt vara bara jag som älskar att våren är här?
Ja, SOMMAREN är snart här!!

När jag bodde i Kista så jobbade jag i Sollentuna och det var vid den här tiden så började jag cykla till och från jobbet. Riktigt bra vardagsmotion och det går ju riktigt fort att cykla. Att stå och vänta på bussen tog minst lika lång tid som sätta sig på cykeln och bara dra direkt.

Jag satte en cykeldator på min cykel för att det skulle bli roligare. Jag är sån som gillar att se hur fort och hur långt jag rör på mig (därför jag älskar att ha min smarklocka på mig varje dag, även när jag inte tränar).

Säkerheten först

I alla fall, något som är super viktigt är att man är säker när man är ute och cyklar. Skriver det utav egen erfarenhet för när jag sedan flyttade från Kista och hade för långt för att cykla så vet jag inte hur många gånger jag nästan har kört över en cyklist på väg hem från jobbet. Cyklister syns inte i mörkret och när man är så pass nära att de syns, ja då har man nästan kört över dem.

Så att ha reflexer på sig och på cykeln kan rädda liv.
Jag vet att när jag var liten så tyckte jag att det var jätte fjantigt med reflexer, men det gör en enorm skillnad!!

Tooorch har gjort ett test där de visar att har man bara de reflexer man ska ha enligt lag så syns man på 75 meters avstånd. Men har du reflexsidor på dina cykeldäck så syns du redan på 250 meters avstånd. Det är en rejäl skillnad och kör man i högre hastigheter hinner man inte stanna för en cykel som är 75 meter bort.

Kolla in Tooorch och deras sida där de har ett stort utbud på slangar och framför allt däck med reflexsida.

Bild från Tooorch’s test av däck med reflexsida.
Följ:

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X