Vågar vi?

Nu har landet börjat sin plan att sakta återgå till ett mer normalt liv.

Här har skolorna varit stängda sen mars och barn under 20 år har haft utegångsförbud.

I går var första gången barn mellan 0-14 fick gå ut på ungefär 6-7 veckor. Mellan 11-15 fick de äntligen gå ut igen.

I morgon är det barn mellan 14-20 som får gå ut samma tider.

I måndags öppnades alla gallerior. Men självklart med en hel del restriktioner. Max antal människor, avstånd, ansiktsmask och feber koll på alla som vill shoppa.

Jag skulle behöva lite nya sommarkläder, men jag ska beställa online. Jag la en beställning på massa kläder men inget satt som jag önskade, inte ens skorna så jag skickade tillbaka det. Får göra en ny beställning i veckan.

Igår tog vi en lång promenad till havet. Barnen fick glass och verkligen röra på sig en hel del. Vi kom hem 15:25 så vi var ute 25 minuter för länge 🙃.

Jag hade på mig ett par platta sandaler och det var det absolut dummaste jag satt på mig inför en långpromenad i värmen. Fick skavsår under fötterna 🧐. Tänkte att jag får gå barfota hem men stenarna och asfalten var ju brännhet så det gick inte.

När jag kom hem beställde jag ett par vita gympaskor. Hoppas de är lika fina som på bilden. Jag har kommit upp i en ålder då bekvämt kommer före snyggt. Ska jag gå på fler långpromenader så tänker jag ha gympaskor!

Dessa beställde jag

Igår fick vi ett sms från sonens förskola att de planerar att öppna den 1 juni. Men vi får se om det blir så och om vi kommer låta han gå dit.

När vi kom hem igår efter våra fyra timmar ute så märkte jag att jag hade bränt mig på axlarna och armarna. Jag hade ett linne med spets på axlarna så jag har nu ett mönster efter spetsen… haha så fult!

Några bilder från vår dag ute. Tyvärr är stränderna fortfarande avspärrade. Men vi kunde se på havet i alla fall 😂

Vågar vi?

Jag har längtat efter att livet ska bli mer ”normalt” igen. Men samtidigt är jag så rädd för vad som kommer att hända. Kommer det bli en andra våg av viruset som gör att vi kommer få gå tillbaka till detta liv vi lever nu?

Åh jag vill så gärna att det ska komma en behandling som fungerar på ALLA! Eller ett vaccin som gör att vi inte behöver vara rädda att våra svaga ska dö ifrån oss. 🤞🏼

Avslutar med kommande 7 dagars väderprognos. vi kan nog lugnt säga att sommaren är här nu 🙌🏼

Följ:

12 Kommentarer

 1. 15 maj, 2020 / 12:47

  Så himla härligt att de får komma ut igen. När man har en begränsad tid kanske det är svårt att bestämma sig för vad vill man passa på och göra när man nu får gå ut igen! Är detta såhär en gång i veckan eller hur funkar det?

  • Jenny
   Författare
   16 maj, 2020 / 13:06

   Ja precis små barn får gå ut onsdagar och stora barn på fredagar. Äldre över 65 år får gå ut på söndagar. Alla mellan 11-15. Som det ser ut nu kommer utegångsförbudet för barn och äldre hävas 1 juni. 🙂

 2. 15 maj, 2020 / 15:45

  Va härligt att ni får komma ut igen . Fina kort du har tagit 😊 ja det gör du rätt i att beställa på internet

 3. 15 maj, 2020 / 18:38

  Snygga skor!!!
  Det där med restriktioner är bra i dessa tider. Sverige har inte som er i Turkiet, synd tycker jag för här dör det folk i massor. Men vad skönt att ni kan gå ut nu om så bara en stund om dagen.
  Intressant att läsa hur ni har det i Corona-tider. Det läser jag gärna mer om. Kram på dig 🥰

 4. 15 maj, 2020 / 21:06

  Vilken skillnad det är från här. Vi har ju levt som vanligt men med avstånd, handsprit och försiktighet att shoppa när det är för mycket folk i närheten. Lite funderingar, ni som har en trädgård, visst har ni fått gå ut på den? Hur har ni aktiverat barnen? Kram
  Liw postade nyligen…Hjälp mig välja ny sexig outfitMy Profile

  • Jenny
   Författare
   16 maj, 2020 / 13:01

   Ja vi har varit ute på gården minst en timme om dagen. Men barnen har inte lämnat den alls. Förutom yngsta sonen som fick halsfluss och var tvungen att åka till sjukhuset för att få medicin. Då fick vi ringa polisen och ge sonens personnummer och de skickade oss ett sms med två timmars tillstånd att vistas ute. Så skulle vi bli stoppade så hade vi ett tillstånd och inte riskera böter på 6000 kr.

 5. 16 maj, 2020 / 00:07

  Vilka härliga bilder vännen 🙂 håller med alltså e så less på skiten har varit – jag har varit på Corona i två dagar de är skit tungt men ja förstår hur illa de är ärligt talat

 6. 16 maj, 2020 / 10:17

  Men så underbart att ni har fått börja vara ute igen. Det här att börja leva som vanligt igen tror jag kommer ta tid innan man både vågar och kan. Trist att inget av kläderna du beställt passade.

 7. 16 maj, 2020 / 10:27

  Det måste kännas fantastiskt att få komma ut lite, inte lätt för barn att förstå ja i alla fall inte mindre även om 6-7 veckor låter mycket är det ju värt det för att säkra hälsan. Vi har ju inte haft samma typ av restriktioner, tror olika passar på olika ställen men socialdistansiering börjar man bli van vid. Men hoppas på ett ”normal” liv snart igen också

 8. 16 maj, 2020 / 11:19

  Det måste ha varit helt underbart för barnen att komma ut, så svårt att inte kunna låta dem gå ut, här har det ju inte varit lika strikta restriktioner och småbarnsskolorna har inte varit stängda. Vi får hoppas att ni inte får en andra våg….önskar nästan att jag hade er väderprognos…(även om det är lite för varmt för mig)…här är det mer höstväder.

 9. 16 maj, 2020 / 23:15

  Skönt då att ni kan börja öppna upp mer igen, och bra då att de tar tempen på de som få in igellerian, men vilket jobb ändå. Syn att kläderna inte passade
  Marie postade nyligen…Årets första dopp?!My Profile

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X