VM Läkarkonsult

/// Inlägget är ett betalt samarbete med VM Läkarkonsult ///

Ibland behövs mer än vänner

För några år sedan när mina tvillingar var ca 6 år gamla gick jag igenom en rätt så tuff period.
Ena sonen gick igenom en utredning på BUP och det kändes som vi var ensammast i världen. Jobbet sa att de förstod att jag var borta mycket pga. läkarbesök, bup besök, habilitering, skolmöten med rektor, psykolog, resurs osv.

Vad som glömdes bort där och då var hur jag mådde i allt detta. Jag kände mig otillräcklig på jobbet och som en dålig mamma. Sonens skola ville inte riktigt förstå att sonen inte kunde ”skärpa sig” och la skuld på oss föräldrar, och det märktes att chefen och mina arbetskamrater tröttnat på att jag blev hem ringd av skola. Jag drogs mellan två världar och sen skulle jag samtidigt vara vuxen och stötta mitt barn.

Jag har nu i efterhand förstått att jag hade behövt någon att prata med, ventilera med och få ut alla känslor som jag bar inom mig. Jag tryckte ner mina egna känslor och har i efterhand fått ta itu med allt känslomässigt.

Då hade jag inte tiden att boka samtals tid till mig själv. Jag var ju redan borta så mycket från mitt arbete och att vara borta ännu mer var inte ett alternativ för mig.

Jag önskar att det då fanns en digital psykiatrisk mottagning som jag kunde ta hjälp av.

VM Läkarkonsult har en mottagning i Uppsala men även en digital mottagning med videobesök.

Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X