Vår familj blir större…

Uppvuxen med katt

Jag är uppvuxen med katter i huset, både hos min mamma och pappa. Min första katt hos mamma hette Skorpan och min första katt hos pappa hette Molly.

Vi hade en hund som hette Plutzo med, och jag tyckte ju om honom med. Men katter ligger mig extra varmt om hjärtat.

Jag har länge velat skaffa en katt igen och jag har spanat ett bra tag efter en som jag velat ha. Jag har tidigare alltid haft hittekatter eller adopterat. Men denna gången ville jag ha en specifik katt. En vit, blåmaskad (heter så på svenska va?) british shorthair.

Som jag har letat och när jag väl hittat en som jag verkligen vill ha så kostar de alldeles för mycket (en tjej sålde sina katter för 3500 dollar… vad är det? 30.000 kronor?)

Hittade tillslut

Men så fick jag ett DM på facebook, en kille som bodde här i vår stad sålde en katt och hon såg precis ut som jag drömt om.

Vi bestämde snabbt att vi ville ha henne och han kom samma kväll och lämnade henne hos oss. Vi hade inget förberett för jag hade inte tänkt att jag skulle hitta en katt så pangbom… Men han skickade med en påse med mat som hon var van vid och vi köpte kattsand i matbutiken.

Hon var lite rädd i början, så klart… läskigt med en massa nya nyfikna människor som alla vill klappa och gosa.

Första dygnet fick hon vara i dotterns rum så vi hade hennes låda och matskålar där och sen öppnade vi dörren så hon själv fick börja utforska.

Dotterns rum är nu hennes favorit rum, det är dit hon springer när hon vill vara ifred och sätter jag på dammsugaren eller det ringer på dörren osv. så springer hon in i hennes rum och avvaktar tills hon vågar sig ut igen.

Hon var precis 12 veckor när hon kom till oss och är så mysig. Så fort man tar upp henne så börjar hon spinna och hon är så duktig att gå på lådan. Inte en enda olycka har hänt sen hon kom 🙂

Vi velade länge gällande namn, men bestämde tillslut att hon heter Zoe.

Följ:
Dela

14 Kommentarer

 1. 4 juli, 2020 / 18:11

  Den rasen är riktigt fin. Framför allt ögonen. Alltid så vackra 😍

 2. 4 juli, 2020 / 18:50

  Men gud vad söt katt!!! Jättefin. Vad skönt att du slapp köpa en så dyr katt som 30000:- Vem har råd med det?

 3. 4 juli, 2020 / 21:39

  Nej du skämtar med mig alltså!! GE mig NU tack haha :’D Alltså du anar inte vad jag gärna vill ha en, det är ögongodis <3

  • Jenny
   Författare
   18 juli, 2020 / 00:09

   Ja visst är hon fin ❤️

 4. 4 juli, 2020 / 21:49

  Men så galet söt. Påminner en del om en ragdoll min dotter hade en period.

 5. Mysigt med ett husdjur kan jag tänka mig. Gullig katt ni fått. Är mer av en hundmänniska men det blev aldrig att vi skaffa & min man är ingen djurmänniska direkt. Roligt ändå att ni fick tag i en så snabbt även om ni inte hade räknat med det

 6. 4 juli, 2020 / 23:58

  Men åhhhh….nu blev jag ju alldeles blixtförälskad….❤️, Så fin hon är. Jag gillar djur men jag älskar katter….ett hem utan en katt….näe det är inget riktigt hem

  • Jenny
   Författare
   18 juli, 2020 / 00:07

   Håller helt med dig 🙂
   Ja visst är hon söööt! 😍

 7. Men åh hur söt är hon inte! Sedan så himla rätt att hon kom just till er :D. Vilken tur du hade där att han just skulle hitta er? Bara så där så det blev ett snabbköp dessutom när du så gärna velat ha precis en sådan katt och teckning :).

  Det är helt underbart med djur i hemmet, jag har ju precis köpt hund och känner att man borde gjort det för längesedan. Vilken glädje det tillför med djur :).

 8. 5 juli, 2020 / 00:51

  Vad kul att ni har skaffat en katt själv är jag också uppvuxen med både katter och hundar men mitt hjärta klappar extra för hundar. Men katter är fina med.
  Jag har skickat en video på messanger till dig. Du gillar ju testar videos så därför skickade jag det till dig 🙂 <3

 9. 5 juli, 2020 / 00:54

  Hade Sj katt o växte upp me de 🙂 likaså hund så katt å hund är som något man levt med 😀 nu har ja bara hund å är så nöjd med de

 10. 5 juli, 2020 / 01:06

  Nämen, alltså… Mitt hjärta smälter! Jag är också svag för just katter och just denna ras är ju bland de absolut vackraste. Får mig att längta tillbaka till tiden då min misse var så liten. <3

 11. 5 juli, 2020 / 01:53

  Men milde tid vilken söt liten sockersmula!!😍 Jag älskar katter, och kattungar är så otroligt söta! Jag älskar förvisso hundar och valpar mm också😄 Jag visste inte att det finns blåmaskad Brittisk korthår. Hon har samma färg som t ex en Birma eller Ragdoll. Jag har faktiskt också tittat lite efter en brittisk korthår😄

  Mys lite med den lilla åt mig också😄
  Kram!

  • Jenny
   Författare
   18 juli, 2020 / 00:08

   Det ska jag absolut göra ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X