Ibland kan det behövas

/// Inlägget är ett betalt samarbete med ucfritt.nu ///

Jag är inte den som förespråkar onödiga lån. Men ibland kan det behövas i akuta fall där ens egen inkomst inte räcker till och man får en oväntad utgift.
Det kan vara allt från att man får en vattenläcka, kylskåpet går sönder, man biter sönder en tand eller liknande. Mycket som man inte har räknat med kan hända och har man, som jag, inte föräldrar med pengar så kan ett lån vara enda utvägen för att klara situationen.

Ofta när man söker lån så tas det en kreditupplysning och det kan göra att ens kreditvänlighet sänks och det vill man ju inte ifall att man tex. planerar att ta bolån osv. Men du kan ta ett UC fritt lån, då tas ingen kreditkontroll.

Nu kunde vi hjälpa sonen, men han köpte sin första bil för ett tag sedan. Säljaren sa att det var ett litet fel som fick en anmärkning på besiktningen och att det skulle vara lätt att fixa. Sonen köpte bilen och dagen efter tog han den till verkstaden och de bytte ut delen som gav fel meddelande. Två dagar senare så började samma lampa lysa igen. Sonen tog då tillbaka bilen till verkstaden och det visade sig att det inte bara var en liten del som behövde bytas utan en större del och den skulle kosta ca 30.000 kronor. Inte så roligt när man köpt en bil och tror att det bara skulle kosta 3-4000 att åtgärda felet.

Bilskroten blev räddningen

Som tur var så hade verkstaden kontakt med en bilskrot och de hade en precis likadan bil inne som skulle skrotas och de kunde ta just den delen i från skrotbilen och sätta in i sonens bil. Kostnaden blev betydligt mindre och vi kunde ställa upp med den oväntade kostanden som det blev med bilverkstaden och delen han fick köpa. Men här hade ett uc fritt lån varit en bra lösning. Han ville ju köra bilen och pengar skulle komma in nästa månad så då kunde han betalat av hela det lånet på en gång.

Har du behövt ta något oväntat lån någon gång?

Följ:
Share:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X