Min räddare

Nu har det gått ett tag sen jag bloggade igen. Haha… jag är ju sämst! 😂

Det är varmt här nu (jag ska inte klaga för jag har längtat efter värmen) och man orkar inte göra speciellt mycket.

Vi går till havet så ofta vi kan, vi bor ca 25-30 minuters promenad från stranden och det är ju inget avstånd egentligen. Men när det är 35 grader varmt och solen gassar så är inte inte ens att tänka på att promenera den biten. Så det blir en 6-7 minuters bilfärd istället.

Vi njuter för fulla muggar, ibland måste jag nypa mig i armen. Tänk att jag bor här! Efter 3 år i en liten by så bor jag äntligen på ett ställe dit halva Europa (och andra länder runt om i världen) åker för att spendera sina semestrar. (Tyvärr inte i år pga läget med Corona).

Sonen fick halsfluss igen i förrgår och vi tog honom till läkaren igår och han sa att nu är det dags att vi tar bort mandlarna. Det får nog bli att vi besöker stora sjukhuset inför rådgivning ang. En operation efter bayram som är den 30 juli till den 3 augusti.

Barnen ska resa till farmor och farfar i morgon och vara där ca 2 veckor ensamma. Sen åker min man dit för att fira Bayram och så åker de alla hem tillsammans.

Idag kom något som jag har längtat efter. Vi fick AC installerat i alla rum där det fattades och jag har saknat det så mycket i köket.

Det är verkligen VIDRIGT att stå i ett kök som är 30 grader varmt 🥵 och laga mat. Sen värmen kom så har vi mest ätit ute, beställt hem eller lagat lätt mat som går fort. Jag tycker det är roligt att laga mat och har saknat att stå och dona. Men nu kan jag vara i köket igen utan att smälta bort. 🤗

Följ:

19 Kommentarer

 1. haha samma här, jag tänkte att jag skulle blogga några gånger i veckan men det gick inte så bra haha. Usch vad jobbigt med halsfluss igen… Gud vad skönt med AC. Vi införskaffade en förra månaden och det behövs verkligen!

 2. 9 juli, 2020 / 20:37

  Oj, förstår att det är guld värt med ac även i köket när det är så varmt…jag ogillar också att stå i köket när det är så varmt. Jag fick också bortopererat mina mandlar som liten…alla hävdade att jag skulle få lunginflammation istället men så blev det inte..och jag slapp all min halsfluss.

 3. 9 juli, 2020 / 22:19

  Så skönt med sol och bad!! Men jag trivs inte när det är runt 30 °C. Som mest vill jag ha 25°C, men man ska väl inte klaga. Skönt att ni nu har AC. Det måste väl vara en nödvändighet där ni bor. Så fina barn!

 4. 9 juli, 2020 / 23:22

  Det var hög igenkänning i det här inlägget sen min tid i Grekland😄 Även om jag njöt av sommar och värme, så är hettan njutbarast när man ligger och plaskar i havet😆 Hade ingen ac någonstans i huset, så det enda icke vidrigt varma utrymmet var duschen😂 Det blir mycket äta ute när hela köket är som en bakugn.

  Ha en fortsatt härlig sommar!

  Kram!😃

 5. 10 juli, 2020 / 00:20

  Åhh önskar vi hade sol o värme vi har mestadels haft regn o rusk.. och åska givetvis – så typiskt! Jag vill ha sol värme så man får njuta den sista tiden utav semestern någongång också

  • Jenny
   Författare
   18 juli, 2020 / 00:08

   Hoppas värmen återvänder 🙏🏼

 6. 10 juli, 2020 / 00:33

  Vad härligt med sol och värme. Är avundsjuk på dig att du bor så pass nära havet. Skulle jag vilja göra. Men det får fortsätta med att vara en dröm.

 7. Gud så lyxigt med AC blir onekligen lite avis ändå :D. På ett fint sätt alltså, inte avis i sådant skede att jag missunnar er det. Där tycker jag att Sverige är 1000 år efter resten av världen, menar AC borde vara standard i lägenheter. Låter helt underbart att få bo så som ni gör :).

 8. 10 juli, 2020 / 01:05

  Alltså, dina barn – SÅ vackra!!!! Och så avundsjuk jag är på er. Dels för att ni bor där ni bor och dels för att ni har så varmt 🙂 Här var solen tillbaka idag men det är ju långt ifrån den där supervärmen som var nyss.

  • Jenny
   Författare
   18 juli, 2020 / 00:06

   Men va gullig du är ❤️ hoppas ni får tillbaka värmen 🙏🏼

 9. 10 juli, 2020 / 01:12

  UNDERBARA bilder! Som jag längtar efter att åka till Turkiet – är ju alltid där minst en gång om året annars.. njut åt mig också för här har det regnat den senaste veckan :/ Kram

  • Jenny
   Författare
   18 juli, 2020 / 00:05

   Det är underbart här!!! Hoppas livet snart kan återgå till det mer normala och man vågar resa igen ❤️

 10. 10 juli, 2020 / 01:35

  Vad ska du göra när både barnen och mannen inte är hemma? Jag tycker också om att laga mat men när det är sådär varmt då är det inte kul. Skönt att ni har fått AC nu 🙂

 11. 10 juli, 2020 / 08:38

  Underbart att ni har värme nu, solen skiner iallafall idag vilket jag är väldigt glad över. Allt blir så mycket roligare. Skönt med AC i köket. Minns när Samuel var liten, tror inte vi hade Alexander då. Då fick jag iallafall för mig att koka ärtsoppa i stekhett kök…. Fattar inte hur jag tänkte…

  • Jenny
   Författare
   10 juli, 2020 / 11:59

   Oh herregud… haha… glad att jag inte fått för mig att göra ärtsoppa 😂 känner stressen bara av att läsa det. Typ ”shit varför började jag med detta…” men man måste göra klart 😅

 12. 10 juli, 2020 / 08:41

  Den här värmeböljan har verkligen varit olidlig. Man har verkligen inte orkat göra någonting och solen har bara legat på precis hela tiden. Vi har också väldigt nära till stranden (gångavstånd på 5 minuter kanske) men ändå har vi bara orkat ta oss dit 1 gång på 4 veckors semester, just för att det varit så varmt.
  Åhh stackars lille vän, hoppas innerligt att operationen går bra!! <3

  • Jenny
   Författare
   10 juli, 2020 / 11:57

   Åh finns ju inget bättre än att svalka sig i havet när det är så varmt. Bodde vi fem minuter ifrån hade vi nog bott på stranden 😂

 13. 11 juli, 2020 / 23:19

  över ett år sen ja badade i havet. men dt är ju så himla härligt
  ja behöver nog emigrera jag avskyr regnvädret som är här nu igen var dag

  Ta hand om er o va rädd om er i detta pandemi

 14. 12 juli, 2020 / 11:40

  Åh vad skönt att fått till AC i alla rum. När det var som varmast här hemma i Sverige var jag glad att vi i alla fall har AC i två rum. Havet är underbart de varma dagarna. Vi har runt 25 minuter till havet. Bad i sjöar fem minuter hemifrån

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X