100 frågor på 10 dagar, dag 4

Vad sägs om att avsluta månaden med 100 frågor… Jag kommer i 10 dagar ställa 10 frågor.
Vill du vara med och svara så gör gärna det här i mina kommentarer eller i ett inlägg i din egen blogg. Lämna gärna en kommentar om du skriver i din egen blogg så jag hittar in till dig och kan läsa dina svar.

Dag 4 – 31-40

 1. Kan du prata fler språk än svenska, i så fall, hur bra är du på de andra språken
 2. Hur bekväm är du med att prata inför en större grupp människor?
 3. Tycker du att man ska kunna sälja en av sina njurar eller ha möjligheten att köpa en njure?
 4. Om du inte kunde bli straffad, vad för brott hade du passat på att begå?
 5. Vad är den dyraste saken du har lyckats ta sönder?
 6. Tror du att barn som föds nu har det bättre eller sämre än vad deras föräldrar hade när de var små?
 7. Vilket är det roligaste/konstigaste namnet du har hört någon ha?
 8. Vilken tv-serie karaktär skulle du vilja leva som (under en vecka)?
 9. Skulle du äta mat som har gått ut i datum men luktar och ser bra ut?
 10. Vilken eller vilka låtar tar dig på en nostalgitripp varje gång du hör den/dem?

Mina svar

 1. Kan du prata fler språk än svenska, i så fall, hur bra är du på de andra språken?
  Jag kan ju prata engelska rätt så flytande. Sen kan jag endel turkiska, men jag förstår mer än vad jag kan prata.
 2. Hur bekväm är du med att prata inför en större grupp människor?
  Inte alls bekväm! Jag var den som skolkade när det var redovisning i skolan. På jobbet var jag ibland tvungen att prata inför grupp och jag kunde ha ångest och ont i magen en vecka innan.
 3. Tycker du att man ska kunna sälja en av sina njurar eller ha möjligheten att köpa en njure?
  Nej!! Jag tror det kan bli farligt om man lagligt skulle börja handla med organ. Jag vet att det görs olagligt runt om i världen. Rika människor kan nog köpa det mesta för pengar och vissa fattiga gör vad de kan för att överleva. Men nä, skulle inte vilja se organhandel som en laglig sak man kunde syssla med.
 4. Om du inte kunde bli straffad, vad för brott hade du passat på att begå?
  Oj… kanske råna ett bankvalv… haha… skulle inte vilja skada någon och att råna är väl inte så farligt, eller jo personerna blir kanske traumatiserade. Göra inbrott en natt och länsa ett bankvalv kanske är snällare. 😉
 5. Vad är den dyraste saken du har lyckats ta sönder?
  Oh wow, nu måste jag tänka!
  Kanske när jag körde in min mans bil längs en garagedörr och skrapade hela sidan så den både blev bucklig och lacken skrapades av. Ångest!!!
 6. Tror du att barn som föds nu har det bättre eller sämre än vad deras föräldrar hade när de var små?
  Helt ärligt så tror jag att de har det sämre nu. Jag minns min barndom fylld med fantasi och jag lekte så mycket precis hela tiden. Jag hade ingen elektronik (mer än en bandspelare) och jag hade ändå fullt upp. Mina barn får panik om batteriet i ipaden tar slut eller internet slutar fungera. Det känns som barnen idag har svårt för att leka och att det inte finns fantasi på samma sätt som när jag var liten. Mina barn är nästan aldrig i sina rum och leker med sina saker, medan jag kunde vara i mitt rum hela dagarna och leka, bygga barbie möbler av böcker osv.
 7. Vilket är det roligaste/konstigaste namnet du har hört någon ha?
  Har hört många rätt roliga namn. Men några namn som finns här är rätt roliga när man uttalar dem på svenska, tex. Hakan, Gurkan, Servet, Veskan (Jag fick lite Gurkan på Hakan, så jag tog en Servet ur Veskan… haha… )
 8. Vilken tv-serie karaktär skulle du vilja leva som (under en vecka)?
  Åh jag skulle vilja vara Brenda från 90210, fick tänka länge på denna frågan. Eller kanske som en av fruarna i Desperate housewives, för all drama.
 9. Skulle du äta mat som har gått ut i datum men luktar och ser bra ut?
  Nej, alltså jag har jätte svårt för just detta. Jag vet att mat som luktar och ser bra ut inte är gammal och bäst före bara är en ”fingervisning” men ändå kan jag inte göra det.
 10. Vilken eller vilka låtar tar dig på en nostalgitripp varje gång du hör den/dem?
  Finns många… bland annat Richard Marx låt ”right her waiting for you”, Bryan Adams ”I do it for you”, Milli Vanilli ”Girl im gonna miss you, Kriss kross ”jump jump” och Vanilla Ice ”I love you”. Finns massor musik som gör att gamla minnen kommer upp.
https://www.youtube.com/watch?v=jWLotk_QnPY
Följ:

2 Kommentarer

 1. 24 juli, 2020 / 10:35

  Oj.. Redan första frågan fick mig att le. Jag har ju svenskt teckenspråk som modersmål. Men pratar/hör så pass bra så jag har talad svenska också som ett av huvudspråken så att säga. Många tror inte jag är hörselskadad.. 😉 Engelska är jag ganska bra på. :p

 2. 24 juli, 2020 / 12:00

  Ja namn kan bli helt fel på ett annat språk 🙂 La ut något liknande i mina svar, men kommer ut på bloggen klockan 15 om du vill kika. Ser att flera har hoppat på detta. Så kul tycker jag,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X