100 frågor på 10 dagar, dag 5

Vad sägs om att avsluta månaden med 100 frågor… Jag kommer i 10 dagar ställa 10 frågor.
Vill du vara med och svara så gör gärna det här i mina kommentarer eller i ett inlägg i din egen blogg. Lämna gärna en kommentar om du skriver i din egen blogg så jag hittar in till dig och kan läsa dina svar.

DAG 5 – 41-50

 1. När du var barn, vad trodde du skulle bli bäst med att vara vuxen men som inte var så bra som du trodde?
 2. Vilket språk önskar du att du kunde prata flytande?
 3. Vilken film eller serie värld hade varit hemsk att leva i?
 4. Vilken är den mest historiska händelsen i din livstid?
 5. Tror du att vi människor någonsin kommer att kunna leva i harmoni med varandra (dvs. inga krig eller konflikter mellan grannar/länder och liknande)?
 6. Vilken udda doft tycker du luktar gott?
 7. Vilken maträtt blir du oftast sugen på?
 8. Vad är det mest obekväma ställe du har sovit på?
 9. Har du något som du har ätit så mycket av att du inte längre tycker det är gott?
 10. Har du ett minne av något som känns som du har upplevt men som sannolikt inte har hänt?

Mina svar

 1. När du var barn, vad trodde du skulle bli bäst med att vara vuxen men som inte var så bra som du trodde?
  Att själv få bestämma vad man ska äta varje dag. Jag var väldigt kräsen som barn och gillade aldrig den maten min mamma lagade. Nu önskar jag att någon lagade min mat åt mig varje dag.
 2. Vilket språk önskar du att du kunde prata flytande?
  Turkiska så klart men om jag ska säga nått annat språk så skulle det vara riktigt roligt att kunna prata Japanska.
 3. Vilken film eller serie värld hade varit hemsk att leva i?
  Åh, finns ju så många. Men det jag tänker på spontant är ju ”The handmaids Tale” vilken mardröm att leva där.
 4. Vilken är den mest historiska händelsen i din livstid?
  Så mycket har hänt, och mer kommer väl att hända. Tänkte först mordet på Olof Palme, men ska man tänka större så är nog 9/11 och det som hände efter snäppet större. Och nu pågår ju en pandemi som säkert kommer nämnas i historieböckerna framöver.
 5. Tror du att vi människor någonsin kommer att kunna leva i harmoni med varandra (dvs. inga krig eller konflikter mellan grannar/länder och liknande)?
  Nä, tyvärr. Tror det är en omöjlighet. 
 6. Vilken udda doft tycker du luktar gott?
  Blöt asfalt, parkeringsgarage,  ny plast (typ bollar), nya böcker
 7. Vilken maträtt blir du oftast sugen på?
  Sushi!!!
 8. Vad är det mest obekväma ställe du har sovit på?
  Nu måste jag tänka efter. Det känns som att jag har sovit på många obekväma ställen. Men kommer inte på något.  Jo, när vi sov över hos min mans släkting och det var en soffa som man kände varende fjäder i och det var ca 40 grader varmt i rummet. Efter de nätterna var jag mer utmattad än utvilad. 
 9. Har du något som du har ätit så mycket av att du inte längre tycker det är gott?
  Ja,  när jag var yngre så fick en kompis en hel låda med sånna där godisar som ser ut som colaflaskor och som smakar cola (inte kola) och hon och jag åt en hel sån på en kväll och sedan dess mår jag illa bara av att se sånna godisar.
 10. Har du ett minne av något som känns som du har upplevt men som sannolikt inte har hänt?
  Jag växte upp i höghus, och jag har ett minne av att mittemot vårt hus så var det ett stort berg som de sprängde i och de fick bort hela berget och sedan byggde ett till likadant höghus där berget stod. 
  Det stämmer att det finns fler höghus men det har aldrig funnits något berg där.  Men jag minns detta så starkt att jag trodde detta har hänt tills jag blev typ 20 år och pratade med min mamma om berget de sprängde och hon förstod ingenting. 
Följ:

2 Kommentarer

 1. 25 juli, 2020 / 09:03

  Hänger på som vanligt och vid tretiden kommer mina svar upp. Det verkar som du svarat på fel fråga i dagens inlägg. Kolla en gång till på fråga 10 🙂

  • Jenny
   Författare
   25 juli, 2020 / 09:07

   Kul att du är med fortfarande.
   Oj va fel det blev, skulle ändra fråga 10 men glömde bort det.
   Har ändrat nu så det är frågan jag svarade på istället 😂👍🏼

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X