100 frågor på 10 dagar – dag 7

Vad sägs om att avsluta månaden med 100 frågor… Jag kommer i 10 dagar ställa 10 frågor.
Vill du vara med och svara så gör gärna det här i mina kommentarer eller i ett inlägg i din egen blogg. Lämna gärna en kommentar om du skriver i din egen blogg så jag hittar in till dig och kan läsa dina svar.

Dag 7 – 61-70

 1. Berätta om en händelse då du var riktigt rädd.
 2. Vad har du gjort det här året som gör dig stolt?
 3. Vad är det finaste/snällaste någon har gjort för dig?
 4. Vilken bok, som du har läst, har gjort starkast intryck på dig.
 5. Gillar du staden/orten som du bor i? Varför eller varför inte?
 6. Hur gör man för att få kärleken att hålla?
 7. Genom livets alla upp och nedgångar, vem har alltid funnits där för dig?
 8. Hur skulle du spendera en perfekt dag?
 9. Om du fick valet att leva för evigt (utan sjukdom och krämpor) hade du gjort det?
 10. Vilken typ av person gör dig arg eller frustrerad?

Mina svar

 1. Berätta om en händelse då du var riktigt rädd.
  När vi var på semester i Turkiet. Vi var på stranden som är oändligt lång och fullproppad med turister. Helt plötsligt såg jag inte en av mina tvillingar som du var 4 år gamla. Då kunde de ingen turkiska och han som försvann har Atypisk Autism och hade knappt svenska språket, vi föräldrar förstod honom men andra gjorde det inte. På bara en sekund börjar man tänka det värsta, han har försvunnit ner i vattnet och ingen har sett det. Att han har drunknat! Sen att någon har tagit honom… paniken kom på bara en minut och jag kände hur hela världen försvann under mina fötter. Det var en så otroligt hemsk känsla. Vi fick snabbt hjälp av livräddarna på stranden som genom sina walkitalki’s direkt meddelar alla andra längs hela stranden att en pojke har försvunnit och de var snabba att börja leta. Själv kunde jag inte slita blicken från vattnet, om jag skulle se honom där. Det tog nog inte mer än 20 minuter så kom en livvakt gående med honom. Han. hade choklad runt hela munnen och en cola i handen, bekymmersfri och glad. Han hade gått åt fel håll och tappat bort oss. Blivit ledsen och då hade någon tagit honom och köpt en glass och gett honom en dricka där på stranden.
 2. Vad har du gjort det här året som gör dig stolt?
  Började plugga språket!!!
 3. Vad är det finaste/snällaste någon har gjort för dig?
  Åh, tror det var på min 40 års dag så kom det paket från Sverige från mina vänner fullt med svenskt godis bland annat. Hade inte förväntat mig det och det blev en så otroligt glad överraskning att de tänkte på lilla mig och att de ens kom ihåg!!!
 4. Vilken bok, som du har läst, har gjort starkast intryck på dig.
  En bok som jag tänker på minst någon gång i veckan trots att det var 6 år sedan jag läste den är ”Livet efter dig” av Jojo Moyes. Så måste svara den eftersom den fortfarande gör sig påmind.
 5. Gillar du staden/orten som du bor i? Varför eller varför inte?
  Hade jag svarat på denna frågan för ett år sedan hade svaret blivit NEJ !!! Men efter att vi har flyttat så kan jag inte annat än säga JAAA!!! Älskar denna staden!
 6. Hur gör man för att få kärleken att hålla?
  Nu kan jag ju inte tala för alla. Men kämpa sig igenom de jobbiga perioderna. Vi har varit gifta i 21 år och det är inte alltid jätte lätt. Vi har haft perioder genom åren då både han och jag har velat ge upp. Men när man tagit sig igenom de svåra perioderna så kommer man ut starkare på andra sidan. Inte ta varandra för givet och göra sånt man tycker om att göra tillsammans men ändå ge varandra space.
 7. Genom livets alla upp och nedgångar, vem har alltid funnits där för dig?
  Måste nog svara min mamma.
 8. Hur skulle du spendera en perfekt dag?
  Åh på en nöjespark med barn som är glada precis hela dagen!! Ingen stress, god mat och mkt skratt!! (lagom varmt så man varken fryser eller svettas)
 9. Om du fick valet att leva för evigt (utan sjukdom och krämpor) hade du gjort det?
  Ja faktiskt!! Utan tvekan på den frågan!
 10. Vilken typ av person gör dig arg eller frustrerad?
  Rasister och andra främlingsfientliga personer som inte kan/vill ta in fakta.
Följ:

13 Kommentarer

  • Jenny
   Författare
   27 juli, 2020 / 20:11

   Ja så roligt 🙂 och jätte roligt att läsa andras svar 🙂

 1. 27 juli, 2020 / 15:54

  Trodde frågorna skulle vara svåra idag, men det gick ändå bra att svara på dom 🙂

 2. 27 juli, 2020 / 16:31

  De jag är mest stolt över är att jag har börjat med körkortet. Att man trots rädslan att sitta bakom en bil, har börjat ta tag i de o konfronterar rädslan 🙂

  Kan du Maila alla dessa frågor 10 frågor till mig jag vill också vara med på denna utmaning o berätta hur den går till när o hur ofta man ska uppdatera o svara på frågorna
  Maila; blondinablogg@gmail.com
  Tess postade nyligen…VAD SOM MÅSTE GÖRAS TROTS ATT MAN ÄR SJUKMy Profile

 3. 27 juli, 2020 / 19:55

  Oh detta vill jag hänga med på, men går ju över till augusti, men vad gör det, eller kanske jag tar 20 på någon dag för att komma i fatt. Så kul med sådana här inlägg!! 😀

  • Jenny
   Författare
   27 juli, 2020 / 20:09

   Du får göra helt hur du vill 🙂 kul att du vill vara med. Det är så roligt att läsa andras svar. Så mkt som man har gemensamt men även mkt som man tycker helt olika angående. 🙂

 4. 27 juli, 2020 / 22:09

  Har läst flera andras spännande svar och ser framemot att läsa dina också….det är en riktigt kul idé.

 5. 27 juli, 2020 / 22:11

  Roligt att se att det eller ni är flera som hängt på detta. Roligt med allas svar. Jag älskar Stockholm som jag bor samtidigt som jag är en bondunge och gillar landet. Gotland är en favo plats för mig

 6. 27 juli, 2020 / 23:18

  Åh vad jag gillar sådana här inlägg! Känns som man lär känna personen bakom bloggen på ett helt annat sätt!
  Förstår att du måste blivit livrädd där på stranden när ditt barn försvann, usch varje förälders mardröm. Vilken tur att det gick bra!
  Kram

 7. Men fy vilken hemsk händelse 🙁 . Förstår verkligen att det där var något som gjorde dig väldigt påverkad. Det där skulle man inte velat uppleva :(. Sedan när ens barn dessutom inte kan kommunicera då blir det ju också skräcken i den saken som växer på.
  ★Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ★ postade nyligen…Poolen, stranden, skuggan, havet eller sjön vart finner vi dig?My Profile

 8. 28 juli, 2020 / 00:32

  Åh, jag har också läst Livet efter dig. Minns när jag läste slutet av boken – tårarna forsade och jag kunde verkligen inte sluta gråta på ett bra tag. Så otroligt fin och gripande historia.

  • Jenny
   Författare
   28 juli, 2020 / 00:33

   Men exakt samma här. Håller på med uppföljaren nu men har inte fått samma känsla för den ännu. Men har kanske 1/3 kvar så det kanske kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X