Dubbdäck på Cykel

/// Detta inlägg görs i betalt annonssamarbete med Tooorch.com ///

Att cykla ger verkligen en frihetskänsla.
En period cyklade jag till och ifrån jobbet.
Att promenera tog cirka 50 minuter. Men med cykeln tog det max 15-20 minuter. Snabbare än att gå till bussen i god tid, vänta på den, åka mot jobbet och sedan promenera ca 10 minuter från stationen. Jag verkligen älskade att cykla och fick in en rutin att göra det varje dag.

Men så kom vintern och jag fick ställa undan cykeln. Då önskar jag att jag visste att det fanns dubbdäck till cykeln som man kan byta till under vintern/våren.

Dubbdäck på vintern

Dubbdäck på cykeln ger riktigt bra grepp på underlag som snö och is. Men även bra om man cyklar i tex. skogen där stigarna är lite lösare.

För mig gjorde vintern att jag kom ifrån min vardagsmotion. Jätte tråkigt när jag väl hade kommit in i rutinen och fått in en vana. När våren sen kom fortsatte jag att ta bussen eller körde bilen till och från jobbet. Både dyrt och mindre bra för naturen. Man kanske tänker att en bilresa på 10 minuter inte är så farligt (för miljön) men många bäckar små. Om fler tog cykeln när man ska kortare avstånd så gör det mycket för naturen och för att minska utsläppen i naturen.

Smart uttänkt med mjukt gummi

Dubbdäcken för cyklar är tillverkade i en mjukare slags gummi än de vanliga däcken som man har på cykeln.
När det är kallt ute så stelnar ju gummit och därför är vinterdäcken i mjukare material för att bli samma hårdhet som sommardäcken är under sommaren. så smart uttänkt!

Har du kommit in i rutin att cykla nu på sommaren och inte vill börja trassla med buss och bil i vinter? Då tycker jag du ska besöka Tooorch som har ett större utbud av dubbdäck till din cykel.

Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X