
Jag har ju länge haft recept på riktigt goda hamburgerbröd här på bloggen och jag har fått flera mail från de som provat receptet om att de älskar dem.
Brödet man köper här har ofta lång hållbarhet och det är inte alltid man hittar färska korvbröd.
Nu äter vi inte korv så ofta, men på sommaren är det en perfekt lunch i värmen när man inte är speciellt hungrig men ändå måste få något i magen.
Så här kommer mitt recept på hembakade korvbröd. De blir saftiga och fluffiga. Perfekta att frysa in.

Hembakade Korvbröd
Ingredienser
Degen
- 50 gram Jäst
- 7,5 dl Kall mjölk
- 150 gram Smör rumsvarmt
- 1,5 tsk Salt
- 16 dl Mjöl
Pensling
- 2 st Ägg Vispade
- Sesamfrön
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och blanda ut med mjölken.
- Tillsätt det rumstempererade smöret, mjöl och salt och arbeta ihop degen. Du kan behöva tillsätta någon dl extra mjöl om degen känns för kladdig.
- När degen känns bra, lägg den tillbaka i bunken efter att ha knådat och häll över lite mjöl. Lägg över en bakduk och låt jäsa i 1 timme
- När degen har jäst ska du knåda den igen. Dela degen i ca 25-30 lika stora bollar (beroende på hur stora bröd du vill göra. Jag brukar väga hela degen och sen dela det med så många korvbröd jag vill ha. Sen väger jag varje boll så alla blir lika stora.
- Rulla varje bit till en boll och låt dem vila på bänken i ca 15 minuter.
- Rulla sedan med handen ut varje boll så de blir ca 15 cm avlånga.
- Lägg dem på en plåt och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter
- Sätt ugnen på 225°C
Pensling
- Vispa upp äggen och pensla sedan dina blivande korvbröd. Strö över sesamfrön (frivilligt så klart).
- Grädda bröden i mitten av ugnen ca 12 minuter.
- Lägg sedan bröden på ett galler att svalna.
