

Kärleksmums
Finns det något godare än kärleksmums, eller snoddas som de också kallas.Jag har nog provat ett 20 tal olika recept men har nu äntligen ett recept som jag tycker ger de absolut godaste kärleksmumsen.Du bakar dem i en ångpanna som är 30×40 cm och jag får då ut 42 bitar. Men det beror ju på hur stort eller litet du väljer att skära dem.
Ingredienser
- 300 g Smör Helst riktigt smör och inte margarin
- 1 dl Mjölk
- 1 dl Kaffe
- 5 dl Socker
- 5 st Ägg
- 5 dl Vetemjöl
- 2.5 tsk Bakpulver
- 1 msk Vaniljsocker
- 0.5 tsk Salt
- 1 dl Kakao
Glasyr
- 5.5 dl Florsocker
- 3 msk Kaffe
- 100 g Smör
- 3 msk Kakao
- 0.5 tsk Salt
Topping
- 1 dl Kokos
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 185 grader. "Smör och bröa" in ungsformen. Det går bra att klä formen i bakplåtspapper men jag föredrar att använda ströbröd.
- Smält smöret och häll sedan i mjölken och kaffet som du har låtit kallna.
- Vispa ägg och socker pösigt. (vispa tills det nästan är vitt och luftigt)
- Blanda alla torra ingredienserna med varandra och sikta ner det i äggsmeten.
- Häll sedan i smörblandningen och rör i hop till en slät smet.
- Häll över smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
- Låt kakan svalna innan du häller över glasyren
Glasyr
- Smält smöret och häll sedan ner övriga ingredienserna. När kakan har svalnat kan du bre över glasyren i ett jämnt lager.Strö över kokos. När glasyren har stelnat kan du skära upp kakan i bitar.Går utmärkt att frysa in.

Åh kärleksmums var det ett bra tag sedan jag gjorde! Så himla gott 😀
Håller verkligen med om att kärleksmums, snoddas eller Kajsas rutor som min mamma säger är kanongott. Bästa med dem är att de är goda även när man knycker en från frysen och äter den kall.
Författare
Ja visst är de!
Ja kärleksmums är ju super gott 😊 tack för att du delar med dig av receptet 😊
Författare
Ja visst är det 😻
Åh, men lägg aaaav! Det vattnas i munnen när jag läser detta inlägg 🙂 Om jag hade fått välja hade Kärleksmums enbart bestått av det som är ovanpå dock. Föredrar det före den där lite mer ”sockerkaks-aktiga” konsistensen 😀
Åh det var så längesen jag åt dem. Jag kallade dem för mockarutor men det finns ju så många namn. Goda är dem iaf 🙂 Kram