Körkort och Körkortsfrågor online

/// Detta inlägg görs i betalt annonssamarbete med Trafiko.se ///

Nu är det ett tag sedan jag tog körkortet, vad kan det vara, 6-7 år sedan.
Men jag minns det som igår.
Nervöst, spännande, läskigt, roligt och mycket att tänka på för att gå igenom alla steg och i rätt ordning.

Handledarkursen

Jag körde hemma mellan januari till maj med min man som handledare.
För att han skulle kunna övningsköra med mig så måste man gå handledarkursen på en trafikskola. Både jag som (elev) och den som ska lära ut måste gå kursen. Man måste inte gå den tillsammans som man var tvungen till förut, utan det har ändrats. Kursen tar tre timmar, så det är inte något återkommande som man måste planera in.

När man har gått kursen så är den giltig i fem år framöver.
Handledarkursen går igenom regler för övningskörning, vilka moment man måste lära ut, trafiksäkerhet, riskfaktorer osv.

Vår äldsta son tog körkortet förra året och han körde bara på trafikskola. Men pluggade mycket teori och körkortsfrågor online.

Boka smidigt online

Trafiko kan du boka handledarkurser online direkt från din mobil. Men du kan även beställa ett teoripaket med den senaste körkortsboken, Körkortsfrågor online, teorilektioner online och bäst av allt du får en klara-provet-garanti vilket innebär att du får tillgång till allt online tills dess att du har fått körkortet.

Allt samlat på ett ställe

För mig tog det 5 månader att få körkortet och för min son så tog det ungefär lika lång tid. Jag tror dock att hade vi haft tillgång till teorifrågor och teoriprov online så hade det kanske gått snäppet fortare. Så smidigt att ha tillgång till allt i telefonen och medan man väntar på bussen eller liknande kan läsa lite teori eller göra ett prov.

Både jag och sonen använde oss av appar osv. men det hade ju varit så mycket bättre om vi hade använt av oss Trafiko där man har allt samlat på ett ställe och kan följa sin utveckling.


Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X