Nu är det bestämt

Jag vet inte om ni som läsare här har märkt att vår son (4,5 år) är sjuk ofta. Vet att jag skrivit om det på instagram när han har varit sjuk.

Barn blir ju ofta förkylda och det är inget som är konstigt men Emir får halsfluss precis exakt varje gång han blir lite snorig. Det går ca 3-4 veckor mellan gångerna och varje gång blir det så illa att han måste äta penicillin. Han svullnar igen helt och kan knappast dricka vatten än mindre äta något och får riktigt hög feber.

Sist han hade halsfluss var precis innan de åkte till farmor och farfar och det var den 10 juli.

I natt började han gnälla i sömnen och han hade feber. Tittade i halsen och helt illröd, svullen och fullt med vita prickar.

Denna gången gjorde vi som läkaren sa sist vi var där (typ vårdcentralen) att nästa gång han får så här så ska vi åka till stora sjukhuset där de kan kolla honom mer noggrant på öron, näsa hals avdelning.

7 dagar pencillin igen

Vi kom dit vid 13-tiden och vi var inne hos läkaren 15 minuter senare. Han tittade i halsen, öronen och näsan och tog prover. Sen skickades vi vidare till röntgen.
De röntgade hans huvud och de såg att han har stora polyper bakom näsan och hans halsmandlar var ovanligt stora (även om han nu är sjuk).

Han fick pencillin utskrivet att äta i 7 dagar och den 21 Augusti blir det operation där de ska ta bort hans halsmandlar och polyper.

Nervöst och läskigt, men för hans skull så är det lika bra att få det gjort nu då hans infektioner avlöser varandra på löpande band och det är inte bra att äta penicillin så mycket som han har gjort det senaste året.

Har du eller ditt barn opererat sina mandlar eller polyper?

Har du eller ditt barn opererat bort halsmandlar och/eller polyper?
Hur gick det och hur mådde du/dem?

Följ:

17 Comments

 1. Profilbild 10 augusti, 2020 / 20:29

  Usch med att vara sjuk nu. Hoppas att han snart blir frisk.

 2. Profilbild 10 augusti, 2020 / 20:47

  Min älsta grabb har opererat sina halsmandlar o nå körtlar bakom näsan, kommer inte ihåg vad dom hette. Han gjorde de när han va ca 4 år. Innan operationen så va han förkyld väldigt ofta, och då rejält. Men efter operationen så har han varit förkyld väldigt sällan, rösten blev lite förändrad. Innan så hade han en lite grötig röst, efteråt så fick han en klarare röst. Idag är han 10 år.

  • Profilbild
   Jenny
   Författare
   11 augusti, 2020 / 12:34

   Vår son har oxå rätt ”grötig” röst. Som han är täppt bak i halsen/näsan. Hoppas det blir bättre för vår kille med. Tack för att du delar med dig ❤️

 3. Profilbild 10 augusti, 2020 / 22:43

  Om jag inte är helt fel ute opererade min kusin bort polyperna då vi var barn. Hoppas han slipper mer pencillin efter detta och blir frisk nu.

  • Profilbild
   Jenny
   Författare
   11 augusti, 2020 / 12:32

   Ja, hoppas också att han får hålla sig frisk längre perioder nu.

 4. Profilbild
  Emelie
  10 augusti, 2020 / 22:48

  Min dotter har opererat bort polyper två gånger. Första gången när hon bara var 2 år och senast var i mars i år när hon var 7 år. Gick bra båda gångerna! Hon var pigg och mådde bra redan dagen efter. Hoppas det går bra för Emir också och att det kommer att hjälpa honom framöver!

  • Profilbild
   Jenny
   Författare
   11 augusti, 2020 / 12:32

   Åh va skönt att höra att det gick bra och hon mådde bra så fort efter ❤️

 5. Profilbild 10 augusti, 2020 / 23:10

  Det verkar ju ändå vara rätt vanligt att operera bort dem, hoppas allt går bra och att han inte har alltför ont <3

  • Profilbild
   Jenny
   Författare
   11 augusti, 2020 / 12:31

   Ja, det räknas säkert som en rutin operation för läkarna. Men som mamma är det ju ändå nervöst att han ska sövas och de ska in i halsen och näsan för att skära. 😖

 6. Profilbild 10 augusti, 2020 / 23:55

  Åh stackars liten! Har faktiskt tänkt på att han verkar ha halsfluss väldigt ofta & det gör ju riktigt ont… förstår att det är lite läskigt med operation, men som du säger; för hans skull är ju detta det bäst & skönt om han kan slippa dessa besvär i framtiden. Håller mina tummar! Kram

  • Profilbild
   Jenny
   Författare
   11 augusti, 2020 / 12:30

   Ja det är nog det bästa ❤️

 7. Profilbild 11 augusti, 2020 / 01:16

  Va jobbigt när de är sjuka så ofta men är ju så med barn :/ minns när jag jobba som vik på förskola ja fick nån bakterie fick hög feber o ont i magen men ja vet inte va de var 😮 men är nog jobbigt för barnen när de är sjuka ofta.

 8. Profilbild 11 augusti, 2020 / 02:49

  Nej ingen op för det hos våra barn men det diskuterades innan läkarna kom fram till att ena sonen har en periodisk feber Hyper IGD med en egen falang som kallas Marcel efter honom. Hoppas att er son blir friskare efter op. Hört att många verkligen blir det. Lycka till

  • Profilbild
   Jenny
   Författare
   12 augusti, 2020 / 01:35

   Ja jag hoppas det med!

 9. Profilbild 11 augusti, 2020 / 08:31

  Fy vad jobbigt för han att det kommer så tätt han hinner ju knappt bli frisk 🙁 Jag har aldrig haft problem med något sådant inte tagit bort heller alls <3 Men hoppas att han mår så mycket bättre nu när han tagit bort polypen och halsmandlarna <3

 10. Profilbild 11 augusti, 2020 / 08:31

  Fy vad jobbigt för han att det kommer så tätt han hinner ju knappt bli frisk 🙁 Jag har aldrig haft problem med något sådant inte tagit bort heller alls <3 Men hoppas att han mår så mycket bättre nu när han tagit bort polypen och halsmandlarna <3 verkligen inte roligt när små barn blir sjuka

 11. Profilbild 13 augusti, 2020 / 21:27

  Jag hade stora bekymmer med detta som barn så när jag var runt 6 år gjorde jag denna operationen. Hoppas det går bra för honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X