Hur blir denna hösten

Innan sommaren så hade barnen utegångsförbud pga. corona. Detta lättade de på i mitten av juni och vi har fått njuta av en underbar sommar. Det har varit många frågor angående hur hösten kommer bli med skola, utegångsförbud osv. och det. har varit mycket spekulationer om både det ena och det andra.

Hemundervisning eller skola?

I går hade de möte och det bestämdes att skolorna öppnar som planerat 30 Augusti. Barnen ska ha hemundervisning fram till den 17 September och efter det ska det bli undervisning i klassrummen.

Det pratas om att det kanske blir 2-3 dagars veckor och då är tanken att det är halvklass så de kan sitta med avstånd. Feberkontroller och ansiktsmask osv. Hur det ska funka vet jag inte. Min dotter hatar att ha mask och så fort jag inte ser så tar hon bort den (här är krav på mask i tex. taxi och affärer).

Tyvärr så tror jag att hemundervisningen kommer att förlängas den 17 september och sedan förlängas med en månad i taget. Corona ser inte ut att försvinna än på länge och även fast det är mindre som dör nu så är det många nya som smittas varje dag.

Från en sak till en annan!

Jag har följt fallet om lilla hjärtat och såg domen som kom nu i veckan! Vad är det som händer i Sverige? Hur är det möjligt att man kan orsaka sitt barns död och bara få 1 år och 9 månaders fängelse? HUR?!
Det är något fel på Sveriges rättssystem, ett barn ska inte kunna ligga död i två dagar full med droger och de ansvariga döms till mindre än 2 års fängelse. Jag bryr mig inte om det är pappan som var mest ansvarig. Lilla Esmeralda låg död i minst 2 dagar! Två dagar!!!
Alla vuxna i hushållet skulle dömas till livstid!!

Vet du om domen kommer att överklagas? Hoppas innerligt det!
Jag ska inte skriva mer om det, blir så arg…

Nä nu ska vi lägga barnen
Ha en fin kväll

Följ:

19 Kommentarer

 1. 13 augusti, 2020 / 21:35

  Jag håller helt med om lilla hjärtat! Bor ju i Norrköping så här har det ju nästan inte pratats om annat… GALET! Man blir så arg, ledsen, förtvivlad och frustrerad! Vad har vi för system? USCH!

  Härligt att ni haft en fin sommar! Kram

  • Jenny
   Författare
   14 augusti, 2020 / 09:22

   Ja det är ju helt uppåt väggarna!

 2. 13 augusti, 2020 / 22:03

  Ja här ska barnen gå som vanligt i skolan nu.
  Olika i olika länder.
  Håller med att domen borde blivit livstid… känns så fel var flickans liv inte värt mer.

  • Jenny
   Författare
   14 augusti, 2020 / 09:21

   Håller med dig… hennes liv går inte att få tillbaka. Men mamman kommer leva som vanligt om nått år. Säkert med nytt namn så hon inte ska ”lida” av vad hon har gjort. 😫 så tröttsamt

 3. 13 augusti, 2020 / 22:47

  Det låter så overkligt med hemskolning och allt – och hur gör man? Har ni föräldrar fått en lektionsplanering för tiden barnen ska vara hemma? Jag blir nyfiken i och med att strategierna ser så olika ut i olika delar av Europa och i världen. Lycka till med hemskolan, det kommer säkert gå super. Jag håller i alla fall mina tummar och tår för er.

  • Jenny
   Författare
   14 augusti, 2020 / 09:20

   Det är lektioner på tv’n varje dag. Olika tider för olika årskurser. Sen jobbar de i böckerna som de har + lärare ger uppgifter som ska göras. De har en webbsida man loggar in på och där står allt. Det är faktiskt bra utformat tycker jag. Men det är inte lätt att få barnen att fokusera hemma så det blir ju mkt tjat och sura barn som hellre vill göra annat. 😅

 4. 13 augusti, 2020 / 22:55

  Jag tycker också att Sveriges system är fel i detta fall önskar jag att vi i sverige hade livstid som i USA. Tycker vi är alldeles för klena. kram <3

  • Jenny
   Författare
   14 augusti, 2020 / 09:17

   Håller helt med dig 👏🏽

 5. Börjar med Lilla Hjärtat för gud så ont det gör och så förbannad. Man undrar hur det ens kan få vara sådant lamt straff. Jag tror absolut detta kommer gå till högre instanser! GW var också upprörd, såg intervju med honom.

  Gällande covid19 så kan jag nästan förstå att det blir som du beskriver för er. Sonen ska ha två distansdagar (halvdagar) i veckan. Men han börjar gymnasiet så är därför :). Skolorna här kör på som vanligt, eller ja livet känns ibland som folk inte fattar att det är en pandemi.

  • Jenny
   Författare
   14 augusti, 2020 / 09:17

   Tycker även att de som beslutade att lilla hjärtat skulle hem till sina biologiska föräldrar ska straffas med. Någonstans måste man sätta en gräns så samma misstag inte görs igen! Så många barn som far illa 😫

 6. 13 augusti, 2020 / 23:35

  Ja jag tror som dig att det kommer förlängas. Själv har man daglig verksamhet och jobbar hemifrån. Vi har fått okej att göra det till sista september och jag tror det kommer förlängas också.

 7. 13 augusti, 2020 / 23:56

  Jag förstår mig inte på rättssystemet alls. Jag förstår inte hur dessa människor fick ett sånt kort straff. Jag önskar att dom hade fått livstid, och då ska livstid vara hela livet så som det är i USA. Livstid här i Sverige är inte livstid, man är ju ute efter ett ex antal år.

  • Jenny
   Författare
   14 augusti, 2020 / 09:14

   Håller helt med här! Även om mamman inte själv har mördat barnet så var hon där, hon lät dottern drogas och ligga död i lägenheten 2 dygn. Spelar ingen roll om det inte var hon som gav droger eller misshandlade. Hon lät det ske. Ett så litet barn kan inte förvara sig. Mamman är lika mkt mördare i mina ögon här.
   Och ja… jag fattar inte ens varför vi har domen ”livstid” här när det 100% inte innebär livstid.

 8. 14 augusti, 2020 / 01:41

  Jag har länge undrat va som hänt med Sverige – de kommer mer o mer sjuka historier om mord o dylikt – jag fattar inte ja blir bara arg o ledsen o vill inte förstå 🙁 även om de berör mig så sjukt mycket

  • Jenny
   Författare
   14 augusti, 2020 / 09:12

   Ja, man läser så ofta om dessa tafatta straff. Känns som de blir lägre och lägre… 🙁

 9. 14 augusti, 2020 / 02:01

  Ja det är hemskt . Idioten skulle ha fått livstid det där va för lite.
  Här så börjar skolorna på måndag och vi föräldrar får inte vara med, Karim han klarade inte ens av vikarierna på dagis utan att han grät och mådde dåligt jag undrar hur det här ska gå

  • Jenny
   Författare
   14 augusti, 2020 / 09:11

   Åh nej… 😔 får ni inte ens vara kvar ute på gården? Tänker så han kan se dig från fönstret kanske?

 10. 14 augusti, 2020 / 05:49

  Den domen är totalt katastrofal. Du ska veta att många är rejält upprörda. Lyssnade på GV Persson som pratade om det. Han är väldigt lugnt, men inte idet här fallet. Helt klart berörd. Hon fick bara 1,5 år för vållande till annans död, De andra 3 månaderna var för narkotikainnehav. Hoppas den advokaten, domaren och nämndemännen som dömde att mamman skulle få tillbaka Esmeralda sover gott om nätterna,,, eller inte….

  • Jenny
   Författare
   14 augusti, 2020 / 09:09

   Det är helt galet!!
   Det är nästan som att det är värt att mörda de man inte tycker om. Några månader i fängelse kan man ju ta för att bli av med lite folk.
   Tycker faktiskt att det är läskigt att straffen är så låga… 😏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X