Villaförsäkring

/// Detta inlägg görs i betalt annonssamarbete med https://villaförsakring.se ///

Det här med försäkringar kan vara en djungel. En djungel som är så viktig att man tar sig igenom så att man hittar det som passar bäst för det hus och de problem som kanske kan komma att uppstå.

Vårt första hus var ett radhus från tidigt 70-tal. De som bott där innan hade inte renoverat något sedan husen byggdes. Dvs. Det var ett badrum med kräkgrön toalett och detsamma med handfatet. I andra badrummet var det röd plastmatta och rosa toalett. Det var säkert väldigt snyggt och riktigt modernt då, på 70-talet.
Men det kändes inte alls lika modernt 2006.

Vi renoverade och rev då ut allt som gick för att börja om från början. Under renoveringen var det tur att vi hade vår villa försäkring för ett rör gick sönder utan att det syntes och det läckte vatten. Hade vi inte haft försäkringen hade renoveringen blivit bra mycket dyrare än vad vi hade planerat.

En annan gång då vi fick använda vår villaförsäkring var när barnen (tvillingar) hade fyllt år och fått varsin ny cykel. Några veckor efter så åkte vi på semester och ställde cyklarna låsta på vår altan som är insynsskyddad. När vi kom hem var de splitternya födelsedagspresenterna borta! De hade knappt hunnit använda dem. Men tack vare vår villaförsäkring så fick vi köpa två nya cyklar, det enda vi stod för var självrisken som för oss var 1500 kronor.

Som jag skrev i början av inlägget så kan det kännas som en djungel och det kan vara svårt att veta vilket bolag man ska välja. Vilken försäkring täcker vad och vad är bäst för vår familj och vårat hus.

Det bästa är ju att man jämför de olika bolagen och ställer dem mot varandra, då ser man tydligare vad som är bäst för just mig.

Tex. moderna har så Moderna inkluderad drulle, medan ICA ger dig 5000 kronor presentkort om din kyl eller frys skulle gå sönder. Vad är viktigt för dig?
För mig med flera barn är drulle viktigt då sakar går sönder oftare än om jag skulle bo ensam och ha ensamt ansvar för mina prylar. Så jag väljer alltid försäkring där drulle finns.

Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X