Att äga ett fordon

/// Inlägget görs i betalt samarbete med Trafikförsakring.se ///

Det första man tänker på när man ska skaffa bil är kanske vad för märke bilen ska ha, vilken färg utvändigt och vad för material man vill ha på sätena. Är man lite extra bil intresserad så kanske det är viktigt hur många hästkrafter bilen har, om den ska vara helt ny eller är det okej med en begagnad bil.

Inte ett val

Men oavsett vad för bil man väljer så har ALLA bilar en sak gemensamt som är ett måste och något man måste ha.
En bil måste alltid, utan några undantag, ha en trafikförsäkring.

Hel eller halvförsäkring, vad ska man välja?

Utöver trafikförsäkringen är det bra att ha antingen en hel eller halvförsäkring på bilen. Beroende på om man har en helt ny bil eller om man har en äldre bil så kan man välja vad som är bäst och mest prisvärt ifall man skulle råka ut för en olycka, skada eller inbrott i bilen.

En äldre bil brukar man oftast bara ta en halvförsäkring till, men en helt ny eller relativt ny bil är det kanske bättre och mer värt att ha en helförsäkring.

Vad det kostar varierar, jämför alltid

Hur mycket trafikförsäkringen kostar varierar stort, allt beror på hur gammal man är, var man bor, vad man har för parkering, hur gammal fordonet är och hur mycket man kör med mera.

Därför är det viktigt att man jämför de olika försäkringsbolag som finns och ser vad som passar bäst och täcker det som är viktigt för dig och ditt fordon och det kan du göra hos trafikförsakring.se

Jag minns en gång när jag lånade en bil, och skulle köra in i garaget. Jag hade inte haft mitt körkort så länge men kände mig ändå rätt säker på att köra och parkera.
Dock så råkade jag felbedöma avståndet mellan bilen och garagedörren och körde hela sidan mot portöppningen och skrapade upp lacken och det blev en lång och djup buckla på ena bakdörren och mot bakluckan. Den känslan var HEMSK när jag hörde hur det lät som en konservburk och innan jag reagerade vad det var som lät och bromsade. Där var jag glad att bilen hade en bra helförsäkring som täckte skadorna jag orsakat.

Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X