Det bästa med barndomen

/// Inlägget görs i betalt samarbete med letsbuyit.se ///

Ibland kan jag tänka på hur lätt livet var när man var liten. Var det tråkigt var det bara att slå på fantasin och en helt ny värld öppnade sig.

Jag växte upp med en ensamstående mamma och resurserna att köpa leksaker fanns inte riktigt. Mina kompisar hade barbie hus som var flera våningar högt, med hiss och pool. Jag var så avundsjuk. Men trots det föredrog mina kompisar att vara hos mig och leka. Jag byggde egna barbie hus, längst ner i garderoben fick de bo. 3-4 böcker travade på varandra och en bit tyg över fick bli säng osv. Fantasin är fantastisk hos barn.

Något jag önskade mig men aldrig fick eftersom vi bodde i en lägenhet i ett höghus var en lekstuga.
En kompis som bodde i hus hade en friggebod som de hade som lekstuga, vilken lyx, självklart inte helt vanligt att man får en hel friggebod till lekstuga. Jag hade varit glad för en vanlig liten stuga. Där mina regler gällde.

Nu finns det så otroligt fina lekstugor!
Vi hade en till våra barn lekstuga/klätterställning och den var fantastisk.

Skulle vi köpa en lekstuga idag skulle jag välja en som står på marken och är lätt för oss vuxna att ha tillgång till. Dels för att hjälpa till och städa men även för att kunna vara med och leka.
Helst en i trä, det känns mer stadigt och hållbart i längden. Men det är ju helt klart en smaksak.

Har du en lekstuga till dina barn?
Vad har du för någon? I trä eller i plast?

Är inte denna urgullig? På ena sidan kan man leka affär och på andra sidan (den som syns i bilden) kan man leka korvkiosk eller bara sitta och fika, ”baka” eller kanske rita.
Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X