Ibland är det bättre att ta hjälp direkt…

/// Inlägget görs i betalt samarbete med K3 måleri ///

För ungefär ett år sedan bestämde jag mig för att jag ville måla om vår vägg i vardagsrummet.
Väggen var en beige-gul aktig färg och den passade inte alls in med våra möbler som är vita och grå.
Väggarna var målade och släta och i mitt tycke skulle det bli ett lätt jobb att måla över. Alltså skulle inte behöva spacka över några ojämnheter eller annat jobbigt. Planen var att bara sätta ut maskeringstejp där det behövdes, köpa en roller, en pensel och färg.
Sagt och gjort… köpte en ljus ljus grå färg. Tejpade alla kanter och runt strömbrytare osv. Toppen!

Börjar rolla väggen och det går i början bra, men sen helt plötsligt så dras hela färgen med på rollern, alltså den gamla färgen på väggen följer med rollern som osten på en osthyvel typ! GALET!!
Den paniken när jag står med halva väggen på rollern och den som innan var så jämn och fin, nu är helt ojämn.
Hur löser man detta? Haha… jag gick till byggbutiken igen och bad om hjälp. De gav mig något som jag skulle måla på väggen som grund och låta torka. De sa att detta skulle få den gamla färgen att fastna innan jag målar över med nya färgen.
Så målade hela vardagsrummet med detta och sedan fick jag vänta tills det torkat och sedan ett nytt försök med färgen igen. Det gick bra en stund men sen… hela väggen drogs med rollern igen!!
Där var jag på väg att börja gråta och kasta färgen från balkongen!

Jag gav upp och det fick bli ett samtal till en professionell målare… Jag har lärt mig en läxa. Alla väggar går inte att måla själv, och får jag för mig att måla om något annat rum här hemma så kommer jag direkt att ringa ett proffs som tex. K3 måleri.
För mig blev det extra jobb gånger 4 och extra kostnad att försöka göra det själv istället för att ta riktig hjälp direkt.

Följ:

1 kommentar

  1. Oj! Det där lät inte speciellt kul! Visste inte ens att sådant kunde hända. Likt dit hade jag valt proffs efter en sådan händelse. Inser att jag glömmer av att läsa här, fast mitt liv har varit ganska ska fullspäckat också. Blir alltid mer lätt att läsa bloggar när jag är ledig. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X