Ett steg fram, tre steg tillbaka

Länge sen nu… Här har allt varit som vanligt.

Skolan öppnade för dottern på 8 år. Eller ja det har varit halvklasser och halva klassen har haft lektioner måndag och tisdag och andra halvan har haft skola torsdag och fredag. Sedan online lektioner.
Dottern har verkligen tyckt det är jätte roligt att få komma tillbaka till skolan och träffa klasskompisarna igen.
Mina stora killar som går i gymnasiet har fått fortsätta plugga online.

De lyfte även lite på utegångsförbudet som varit under helgerna och man fick vara ute på lördagarna.

Men tyvärr så har det gått åt fel håll med detta djävulsvirus…. senaste veckan har runt 55.000 nya sjuka registrerats som dagen här.
Så vi har nog alla sett att det kommer tas nya åtgärder rätt snart.

Igår var det kabinettmöte och vi fick på kvällen veta hur de nya restriktionerna kommer att se ut.

Det nya är att utegångsförbuden som varit kvällar och nätter förlängs, innan var det mellan 21-05 men nu är det 19-05 som gäller och man får inte vara ute.
Restauranger och liknande får inte servera mat utan de får bara ha take away eller hemkörning. Helger är utegångsförbud från Fredagar 19:00 måndag 05:00
Barn under 18 år får vistas ute mellan 14-18 och de får inte åka kommunalt (buss, tåg osv)
Och så stänger skolorna igen…. bara de som går i årskurs 8 och årskurs 12 kommer få ha lektioner i klassrum (detta för det är sista året i högstadiet och sista året i gymnasiet och de har olika test).
Detta var så klart inte allt, men det som berör oss mer eller mindre i alla fall.

Så trist att barnen inte får gå till skolan längre. Det var verkligen ett uppsving i humöret för både dottern och mig. Men ja, det är bara att svälja och kämpa på.

Jag hade gärna sett snäppet hårdare regler när de ändå skulle dra på med hårdhandskarna. De hade gärna fått stänga allt i en månad och ge oss utegångsförbud helt och hållet. (handla enskilt i mataffär osv måste så klart vara tillåtet) och så samtidigt vaccinera så många de bara kan under den månaden.


Jag är så otroligt trött på hattandet fram och tillbaka, skolan öppen, skolan stängd, vi får va ute på helgen, vi får inte vara ute på helgen osv osv. Känns som man sätter ett litet bamseplåster på ett öppet benbrott, det kommer liksom aldrig att bli bra om man inte gipsar hela skiten och låter bli att stödja på benet ett tag. (någon som förstod vad jag menade?

Nä, nu ska jag försöka virka klart på filten jag har börjat med… haha… nått gott kom ur detta skit år i alla fall, jag hittade en ny hobby.
Nu håller jag på med en likadan filt som jag gjort här på bilderna under, men istället blått och grönt i.

Följ:

1 kommentar

  1. 14 april, 2021 / 10:53

    Ja detta jävla skitviruset är man trött på nu…. Är också trött på allt hattande för känns som vi aldrig får bukt med det liksom. Men förstår att det är svårt också för vi är ju liksom inte vana med detta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X