Det där med el…

/// Inlägget görs i betalt samarbete med elavtaldirekt.se ///

Förut hade jag inte någon aning om hur viktigt det är att välja elbolag. De första 10 åren efter att jag flyttade hemifrån så fortsatte jag med samma elbolag som redan fanns i lägenheten. Jag hade inte en aning om att jag kanske betalade dubbelt så mycket mer för min el jämfört med vissa grannar som bodde precis lika stort som mig.

Det kan kännas som en djungel och obegripligt att förstå vad man ska undvika och vad som är bra att tänka på.
Så var det för mig och jag valde att då istället att omedvetet betala mycket mer för min el än vad jag egentligen skulle behöva göra.

Nu efterhand känns det ju dumt att i flera år inte haft någon koll. Men det är ju aldrig försent att lära sig och byta elbolag till något som är bättre.

Vad ska man tänka på då?
Spelar det någon roll när man tecknar sitt elavtal? Är det bättre att göra det på sommaren då det är billigare än att göra det på vintern?
Nä, det spelar ingen roll när du tecknar om ditt elavtal, du förlorar sannolikt mer på att vänta än att byta direkt. Elpriserna ändras hela tiden.

Ska man ha fast eller rörligt elavtal?
Precis som räntan på bolån ändrar sig från dag till dag så ändrar sig elpriserna upp och ner och man tänker ofta på vad som är bäst. Ska man ha fast avtal eller binda. På vintern har elen ibland blivit ritkigt dyr och då är man nog rätt nöjd om man har bundit sitt elavtal. Men å andra sidan kan elen bli riktigt billig under sommaren och då lönar det sig kanske att ha rörligt avtal.

Även om man nyligen bytt elavtal så kan det löna sig att ofta se över sitt avtal och jämföra med andra bolag och se om ens avtal fortfarande gynnar mig.
Hitta den billigaste elen på Elavtaldirekt.se och se om det avtal du har nu är det som är bäst för dig eller om det kanske är dags att byta.

Enligt Energimarknadsinspektionen sparar i snitt konsumenter 400 – 1 400 kr (beroende på förbrukning) på att byta elavtal, så kan ju vara värt att se hur det ligger till för dig.

Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X