Mota olle i grind – Skaffa hemlarm

/// Inlägget görs i betalt samarbete med Larmkollen.se ///

För några år sedan hade vi inbrott hemma.

Jag var på jobbet och barnens förskola ringde mig vid 10 tiden och sa att ena sonen var sjuk. Jag fick lämna jobbet och åka för att hämta sonen.
Vi gick hem och då möttes jag av att vår ytterdörr stod på vid gavel och var trasig.

Jag fattade först inte vad som hade hänt och gick in och såg då att det var kaos inne. Allt var huller om buller.
Jag gick ut igen till sonen och ringde sen till min man som sa att jag skulle ringa polisen. Polisen kom rätt så fort, de gick igenom huset och sedan kom tekniker för att säkra spår.
De hade tagit allt av värde, det enda de lämnade kvar var vår tv som antagligen var för stor för att dra med sig och sonens stationära dator.
De hade varit överallt, till och med vår tvättkorg med smutstvätt var vänd upp och ner. Alla garderober och lådor hade de dragit ut och kastat överallt.

Detta var något av det mest traumatiska jag varit med om och jag minns att min mage var kaos i två veckor efter. Antagligen av stress och oro.

Direkt efter detta bokade vi in installation av larmsystem hemma. Lite försent, men det gav mig en känsla av trygghet i alla fall.
Med det vi valde kunde vi larma på den nedre våningen under natten och ha en fjärrkontroll som vi kunde stänga av den med. Med fjärrkontrollen kunde vi även larma via en knapp.

Inbrotten ökar hela tiden och det känns mer som en tidsfråga om när man ska drabbas igen och inte ifall man kommer att drabbas igen.
Ett larm skrämmer ofta iväg tjuven innan de ens bryter sig in, man får klisterlappar som man sätter upp på sina fönster och vid dörren som informerar om att här går ett larm om du försöker bryta dig in. Då väljer oftast tjuven bort det huset direkt.


Men vad för larm ska man ha

Bor man i villa med många dörrar (ytterdörr, altan, balkong osv) så kanske man behöver mer än om man bor i en lägenhet några våningar upp från marken.
För att lära sig mer om vad för hemlarm som passar dig och ditt hem kan du läsa på Larmkollen och få mer kött på benen innan du bestämmer dig för vad du kan behöva. du kan även se vilka larm som är bäst och har bra priser.

Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X