Vem vill inte ha ett Hollywood smile

/// Inlägget görs i betalt samarbete med tandblekning.nu ///

Något av det första man lägger märke till när man träffar en ny person är vad personerna har för kläder, hår och när man börjar prata så lägger man även märke till personens tänder.

När jag var i tonåren så minns jag att jag köpte något medel på tradera som man la i en skena och sen hade på tänderna i ca en halvtimme.
Jag minns att det var starkt och sved endel och när jag sedan hade tandläkartid så sa min läkare att det jag har använt var alldeles för starkt och att det hade skadat min emalj.
Trist tänkte jag då, men tog det inte på allvar…. dum som man är.

Nu när jag är äldre är man mer rädd om sina tänder för man har liksom förstått att man får inte fler och kvaliten på tänderna blir ju inte direkt bättre med åldern heller.

Men efter många år med kaffe, te och cola så har tänderna missfärgats endel. Mina skiftar nog lite i gult, även om jag inte vill erkänna det och det är något jag tänker på när jag träffar nya människor, att mina tänder inte är skimrande vita längre.

Därför har jag bestämt mig för att köra på en tandblekning hemma. Jag har tittat runt och hittade en sida där man kan jämföra olika tandblekningar och även se betyg och priser.
Alla tandblekningar på denna sidan är utan peroxid eller mindre än 0,1% peroxid. Info om det finns ser man även det under varje produkt.

Är det farligt att bleka tänderna hemma?

När jag blekte mina tänder själv hemma för ca 20 år sedan var de produkter jag köpte inte alls kontrollerade eller testade. På den tiden var det starka produkter som faktiskt skadade tänderna.
Men nu är det helt andra produkter som säljs för tandblekning och faktiskt så kom EU med nya regler 2012 om att tandblekingar som säljs inte får innehålla mer än 0,1 peroxid och det är helt oskadligt för tänderna!

Misstänker man att man har skadade tänder, hål, ammar eller är gravid ska man inte bleka sina tänder.

Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X