Naturmaterial i mitt hjärta

/// Inlägget görs i samarbete med tralandskapet.se ///

För mycket plast

Här om dagen promenerade jag och barnen till havet en sväng.
Det är väl en promenad på ca 20 minuter.
Under den promenaden blev det många stopp i lekparker och parkbänkar. För vem orkar gå 20 minuter utan paus? Inte mina barn i alla fall.
Så en micorpaus på en parkbänk eller en liten runda upp och ner i rutschkanor gör att man glömmer hur jobbigt det är att gå lite längre sträcka.
Det gick väl i och för sig fortare och lättare att gå dit än att gå hem, för då var nästan all energi slut…

Men något jag reflekterade över under vår promenad och våra pauser var hur mycket plast och stål som användes på dessa ”rastplatser”.

Hur gör man med solblekt plast?

Hela lekparker i färgglad plast?
Är det ens snyggt?
Färgerna hade blivit blekta av solen och såg dassiga ut, vad gör man åt det?
Man kan väl inte måla om plast?

Vid havet var det samma sak, plast överallt, när man lägger märke till det så ser det inte alls så roligt ut och det passar inte alls in i den fina miljön.

Ett alternativ på parkbänk/viloplats

Hållbart och ekologiskt naturmaterial

Nä, tacka vet jag naturmaterial och färger som smälter in i naturen.
Tror det mesta skulle gå att göra i naturmaterial som trä, det finns ett företag som heter Trälandskapet och de gör de mest fantastiska saker, sånt som vanligt vis är i trä som grindar, hagar, trädgårsmöbler, papperskorgar osv. men även laddstationer där man kan ladda tex. sin elcykel eller kanske ladda mobilen medan barnen leker i parken?

Trälandskapet jobbar med material som kastanj, obehandlad ek, lärk, värmebehandlad furu och accoya. Allt är så klart ekologiskt och har lång livslängd.

Trälandskapet levererar både traditionella och innovativa träprodukter som kastanjestaket, stängselstolpar, utomhusbelysning och ladd-stationer i massiv trä. Även sågat virke, trädgårdskärm, hästhage stängsel, grindar och park möbler. Tillverkad i obehandlad ek, kastanj, lärk, värmebehandlad furu och accoya

Är inte dessa fina?!

Lyktstolpar i trä

Eller vad sägs om lyktstoplar i trä, så fint i tex. skogen eller andra promenad vägar.
Som jag skrev tidigare, har man inte tänkt på det tidigare så tänker man kanske inte på det. Men när du är ute och går nästa gång, kolla in hur mycket past och stål det är i naturen, där det hade passat mycket bättre med stolpar i trä.

Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X