Spara Energi

/// Inlägget görs i betalt samarbete med SaveEnergy.se ///

Vinterns snackis

Jag tror inte att någon av oss har missat årets heta samtalsämne, ja corona är väl nummer ett, men på en het andra plats kommer nog vinterns höga El-priser.
Jag är med i en grupp på facebook där man skriver om hur man kan spara in på olika utgifter. Där är elen den stora snackisen. För är man en stor familj och bor i en rätt så stor lägenhet eller hus så rasslar elpriserna iväg i väldig fart.

Bor man två vuxna och ett litet barn är det kanske lätt att spara in på elen. Men är man som vi en stor familj. Där ibland tre stycken tonåringar som alla duschar minst 2 gånger var per dag, byter kläder 2 gånger per dag, spelar dator 27/7, har tv i sina rum med olika tv-spel osv osv så är det riktigt svårt att spara in på elen. Alltså som vuxen kan man ju välja att inte ha på datorn samtidigt som man tittar på tv.
Men är man många är det mycket som snurrar på samma gång. Tvättmaskinen går varm och även torktumlaren måste jobba orimligt mycket när det är kallt ute och man inte kan torka kläder ute i friska luften.

För att spara in kan man då investera i en bra luftvärmepump!
En utgift som kommer visa sig som pengar kvar i plånboken när vintern kommer.
Det är kanske svårt att stänga ner elen överallt. Att säga åt barnen att de får sluta spela dator skulle inte vara poppis hemma hos oss.
Den stora eltjuven i hemmen är själva uppvärmingen av huset och vattnet.
De säger att ca 80% av elkostnaden ligger där.
Så kan man då installera en luftvärmepump som omvandlar den kalla friska uteluften till varm och härlig inomhusmiljö och dessutom sparar in på elen så är det ju verkligen värt den investeringen.

Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X