6   322
5   494
11   548
9   557
1   298
11   388
26   502

Formfranska/Rostbröd

Skriv ut recept
Formfranska/Rostbröd
Mina barn har saknat svenskt "Rostbröd" så jag provade att baka eget. Brödet som ligger i hyllorna här har lång hållbarhet och smakar inte alltid så färskt. Det här receptet räcker till två formfranska.
Förberedelsetid 15 min
Tillagningstid 30 min
Passiv tid 1 tim
Portioner
st
Ingredienser
Pensling:
Förberedelsetid 15 min
Tillagningstid 30 min
Passiv tid 1 tim
Portioner
st
Ingredienser
Pensling:
Instruktioner
  1. Börja med att klä in två brödformar (1,5 liters) i bakplåtspapper.
  2. Blanda vatten, mjölk i en kastrull och värm upp till 37 grader.
  3. Smula jästen i en bunke och häll över vätskan, rör om tills jästen har löst upp sig.
  4. Tillsätt salt, socker, smöret och mjöl.
  5. Arbeta degen (5 minuter i maskin eller 10 min för hand).
  6. Ta upp degen och dela i två delar, forma dem till två limpor och lägg i formarna.
  7. Låt jäsa i 60 minuter under en bakduk. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Pensla bröden med ägg och strö på vallmofrön.
  9. Baka bröden i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter.
  10. Låt bröden stå ca 10 minuter i formarna innan du tar upp dem. Låt brödet svalna helt innan du skivar det.
Följ:

22 Kommentarer

  1. Profilbild 11 april, 2019 / 13:56

    Men att jag inte tänkt på att baka eget sådant, älskar ju det! Tack för tipset.

    • Profilbild
      Jenny
      Författare
      11 april, 2019 / 21:54

      Testa! Det blev verkigen super gott!!

  2. Profilbild 11 april, 2019 / 14:41

    Vad roligt att du bakade eget 🙂 Tråkigt att det man köper inte smakar så färskt där :/

  3. Profilbild 11 april, 2019 / 15:08

    Åh, vilket smidigt recept. Jag har nog aldrig testat att göra eget rostbröd tidigare. Blev det gott? 🙂
    Elisa postade nyligen…Liten blir storMy Profile

    • Profilbild
      Jenny
      Författare
      11 april, 2019 / 21:54

      Blev super, smakar som de små rostbröden man köper, det med vallmofrö på… supet gott

  4. Profilbild 11 april, 2019 / 16:06

    Men woow så gott ditt bröd ser ut att vara, ser så mycket godare och mjukare ut än de i affären 😀

  5. Profilbild
    Johanna
    11 april, 2019 / 16:16

    Gud vad gott det ser ut ! Detta ska jag absolut testa och frysa in med 😀 ! Barnen kommer bli överlyckliga då dom älskar rostat:D hemmagjord bröd är ju så mycket godare !

    • Profilbild
      Jenny
      Författare
      11 april, 2019 / 21:53

      Jag gjorde två limpor igår av detta och det är mindre än ett halvt kvar. Ska göra en dubbel sats nästa gång och frysa in, som du skriver perfekt att ha i frysen.

  6. Profilbild 11 april, 2019 / 17:09

    Åh, så gott det ser ut. Hembakat bröd är ju så gott. Kan tänka mig att ni saknar vanligt rostbröd.

    • Profilbild
      Jenny
      Författare
      11 april, 2019 / 21:52

      Finns ju bröd och även rostbröd. Men det är med lång hållbarhet så de smakar inte färskt 🙁 inte roligt bröd alls. Typ sånt man kan hitta på Lidl. Här äter folk mest vitt bröd direkt från bageriet och det är bara gott första dagen (typ som frallor).

  7. Profilbild 11 april, 2019 / 21:27

    Åh det såg verkligen supergott ut 😍 så duktig du är – såg ut att komma direkt från bageriet 🙂

    • Profilbild
      Jenny
      Författare
      11 april, 2019 / 21:48

      Det smakar som det man köper. De små formfranska limporna 🙂

  8. Profilbild 12 april, 2019 / 01:43

    Sånt bröd är ju verkligen så otroligt gott! Tusen tack för receptet, ska definitiv testa att göra någon gång 😊
    Yela postade nyligen…New in – Mina senaste inköpMy Profile

  9. Profilbild 12 april, 2019 / 09:47

    Men åh så gott med eget rostbröd. Har inte tänkt på att man kan baka det själv. Det låter ju smidigt och enkelt.

  10. Profilbild 12 april, 2019 / 09:58

    Sånt bröd älskar jag att rosta! 😀 Kul med recept, det tackar jag för 😀

  11. Profilbild 12 april, 2019 / 10:33

    Det brödet är ju bara för gott 😍 tack för receptet

  12. Profilbild 12 april, 2019 / 10:34

    Det brödet är ju bara för gott 😍 tack för receptet mums

  13. Profilbild 12 april, 2019 / 12:02

    Det där såg faktiskt lite farligt gott ut 😀 Hembakat är ju det godaste som finns 🙂 så duktig du är

  14. Profilbild 12 april, 2019 / 14:57

    Men oh så spännande, det måste jag tippsa maken om 👍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.